Chp logo
Kisha dhe Paqja

Francais Deutsch Magyar Espagnol English Romana Serbian Cesky Slovensky Croatian Ukran Pycckyu, Russian Romani Polska Italiano

" Ne mesimet e Jesusit theniet mbi dashurine dhe mosperdorimin e forces te armiqve mbajtur ne vendin qendror... sepse ato jane te vetmet kuptime te njohura per mbizoterimin qe mposhtet. Walter Wink

Kisha dhe Paqja sjellin se bashku grupet, komunitetet, organizatat dhe kishat te besuara ne kisha dhe paqja e pershtatshme e Jesus Krishtit ne jeten dhe veprimet e perditeshme.

Ne fillim te vitit 1949, kur Kuakers, Mennonitet dhe Kisha e Brethrenit (Kishat e paqes historike) u bashkuan me Vllazerimin Nderkombetar te Pajtimit per te kordinuar aktivitetet e tyre.

Nder Europian

Nderkombetar

Kisha dhe Paqja eshte aktive, permes antareve dhe kontakteve, ne shume vende Europiane.

Zgjidhja e konflikteve

Meditimi

Kundershtimi i ndergjegjshem i luftes

Lutes per paqe

Mikpritje per te skajshmit...

Shume forma te tjera te sherbimit per paqe.


Gyorgy Bulanyi, prifti katolik Hungarez dhe themeluesi i levizjes paqesore me komunitetin baze BOKOR.

Cfare ne bejme?
Antaret e Kishes dhe Paqes takohen cdo vit ne nje Asamble, ne nje nga te katert gjuhet e regjionit-Gjermanisht, Frengjisht, Anglisht, Hungarisht & Sllavisht.

Ne mbledhim te tjeret me ne cdo dy vjet ne nje konference nderkombetare.

Botimet
Nje gazete tremujore ne pese gjuhe-anglisht, frengjisht, Gjermanisht, Hungarisht dhe Rusisht (http://bocs.hu)

Vizita
Njeri tjetri dhe grupe te tjera, komunitete dhe kisha per mbeshtetje dhe festim dypalesh

Pjesmarja
Ne aktivitetet nderkombetare te cilat ndihmojne te nxitin paqen dhe drejtesine permes ndryshimeve jo me force.


Ne 1995 ne Kirchentag Hamburg, nje ngjarje masive nderkombetare me 1000 te rinj pjesemares.

Aktive ne Program te mposhte forcen:
WCC, keshilli i Botes i Kishave

Antar shoqerues:
CEC, Konferenca e Kishave Europiane.

Statusi Konsultativ:
JPIC, proceset e pajtimit per Drejtesi, Paqe dhe Integriteti i Krijimit

Teologji

Studimi i Bibles dhe teologjise nen aktivitetin e antareve te Kishes dhe Paqes dhe dialogu i tyre me kristianet e tjere.

Kjo eshte lidhur direkt me Sherbimin per paqe nepermjet treinimit te ketyre te gateshmeve per te bere nje zotim me kohe te gjate drejt berjes se Paqes.


Training per hortikulture per adoleshentet e privuar, kopshtet frutore te Kolegjit, Dublin. Mbeshtetur nga Eirene, nje antare bashkepunues me Kishen dhe Paqen
"Cilido qe do te dashuroje jeten dhe do te shikonte dite te mira duhet......te kerkoje paqen dhe te ndjeke ate."(1Peter 3:11)

Revista tremujore eshte e disponueshme ne Anglisht, Frenjgjisht, Gjermanisht, Hungarisht dhe ne Rusisht. Shkruani ne nje nga adresat tona: