BOCS Home
BOCS Alapítvány
  Upd.:2014.07.27.   Changing operation language into English
Újdonságok Rólunk
Küldetés Jubileum
Szavazás   Kérdőív

Bocsmagazin
 
Könyvek CSR
Mai Bocsmagazin
Linkek  Arányok

Globális képzés
 
BLOG India Támogatás
BMFórum Előadásaink
Küldj: Flash  5perces

Newsletter
 
Légy kezdőlapom!! Kedvencemmé! 
 
 
Összetett keresés
WWW Bocs.hu
  Szervezetek
ESP India / EuroNGOs
Balaton Group /EarthPolicy
Hálózat /Déva /Egyesek
Bokor/Hang/Church&Peace
Söréd /ECEN »»ÖSSZES
  Főtémák
béke / békére nevelés
ökológia / öko nevelés
fejlesztés / globális képzés
népesedés / szex
transzcendens  »» ÖSSZES
   Műfajok
1-képernyős / cikk / kép
vers / BLOG / előadás
TV / film   »» ÖSSZES
  Névmutató
Prakash /  Böjte /  Simonyi
Meadows / Dõry / Farkas
Duchrow /  Bulányi
Csapody /  »»ÖSSZES
  Egyéb keresések
szellemi kör / sorozat
földrajzi / korosztálynak
alkalomra / történelmi
  Nyelvek szerint
egyetemes nyelv: kép
magyar
English (angol)
Deutsch (német)
espagnol (spanyol)
francais (francia)
italiano (olasz)
pycckyu (orosz)
srbsko (szerb)
hrvatski (horvát)
ukrainskij (ukrán)
slovensky (szlovák)
cesky (cseh)
polska (lengyel)
romana (román)
albán
romani (cigány)
Untitled

AZ EARTH POLICY INSTITUTE ÉVES JELENTÉSE


Az Intézet az a küldetése, hogy felkínáljon a világnak egy környezetvédelmi szempontból fenntartható gazdaságról - öko-gazdaságról - alkotott elképzelést, valamint egy útmutatót, amely megmutatja, hogyan valósítható ez meg. Nagy küldetéssel rendelkező kicsi szervezetként megterveztünk egy egyedülálló információ-terjesztési modellt, kihasználva a könyvkiadók világméretű hálózata, a kommunikációs média és az Internet közötti összhangot.

Ebben az évben megnőtt tudatossággal fordultak azok fő környezetvédelmi problémák felé, amelyek a világ arculatát érintik, mint például a jég olvadása. Intézményi szinten az iroda tagjai körülbelül 150 rádió és tv-interjút készítettek, több mint 50 konferenciát és nyilvános előadást szerveztek Ázsiában, Európában és Észak-Amerikában.
(Teljes szöveg:  ).

A több mint 900 honlapra, amely a mi honlapunkhoz kapcsolódott, rekord számú kattintás érkezett. A B-Terv Csapatunk tagsága - azoké, akik 5 vagy több példányt vettek a B-Terv c. könyvünkből - jelenleg túllépi a 600 főt.
(Teljes szöveg:  ).

Mi is számos megjegyzést kaptunk az olvasóktól szerte a világon; ezek közül néhány megtalálható a következő oldalon:
Teljes szöveg: 

ÖKO-GAZDASÁG 2004-BEN KÖZZÉTETT AKTUALIZÁLÁSA: A GLECCSEREK ÉS AZ ÓCEÁN JEGÉT VESZÉLYEZTETI A HŐMÉRSÉKLET-EMELKEDÉS (Janet Larsen) 2020-ra a Kilimandzsáró hava talán már csak régi fényképeken lesz látható. 2030-ra eltűnhetnek a Montanai Gleccser Nemzeti Park jégfolyamai. És az évszázad közepére lehet, hogy az Északi-tenger teljesen jégmentes lesz a nyári időszak alatt. Ahogy a Föld hőmérséklete növekedett az utóbbi évtizedekben, a Föld jégtakarója olvadásnak indult. És ez az olvadás gyorsul.
Teljes szöveg: 

A KÖRNYEZETVÉDELMI MENEKÜLTEK AGGASZTÓ ÚJ ÁRADATA (Lester R. Brown) 2003 október közepén olasz hatóságok felfedeztek egy hajót, amely Olaszországba tartó afrikai menekülteket szállított. Több mint két hétig hányódva, valamint üzemanyag, élelem és víz nélkül sok utas meghalt. Először a halottakat kidobták a hajóból. De egy ponton túl a megmaradt túlélőknek nem volt elég ereje ahhoz, hogy átemeljék a holttesteket a hajó oldalán. Holt és élő egymás mellett volt a hajón, amely olyan volt, mint egy díszlet Dante Polkából.
Teljes szöveg:  

AZ EGYESÜLT ÁLLAMOK LESZOKTATJA A VILÁGOT A CIGARETTÁKRÓL (Lester R. Brown) Az Egyesült Államok - az ország, amely a világnak adta a dohányt - most leszoktatja a világot a cigarettákról. Közel egy évszázad elteltével az egy főre jutó elszívott cigaretták száma 1976-ban közel 2,900 darabbal tetőzött, és csökkenni kezdett. 2003-ra 1,545 darab cigarettára esett vissza - ez 46 százalékos visszaesés. Ha ez a tendencia folytatódik a következő negyed-évszázadban, ritka lesz a dohányzó az Egyesült Államokban.
Teljes szöveg:  

A HATODIK NAGY KIPUSZTULÁSI HULLÁM: ÁLLAPOTJELENTÉS (Janet Larsen) Majdnem 440 millió éve a tengeri állatfajok kb. 85 százaléka eltűnt a Fölt első ismert tömeges kipusztulása során. Megközelítően 367 millió éve ismét sok halfaj és a gerinctelenek 70 százaléka elpusztult egy jelentős kihalási esemény során. Aztán kb. 245 millió éve az állatok közel 95 százaléka - majdnem az állatok teljes országa - eltűnt a történelem legszörnyűbbnek vélt kihalásában.
Teljes szöveg: 

KÍNA GABONATERMÉSE CSÖKKEN: HOGYAN FOGJA AZ Ő NÖVEKVŐ GABONAIMPORTJUK BEFOLYÁSOLNI A VILÁG ÉLELMISZER-ÁRAIT (Lester R. Brown) Február 8-án a kínai kormány rendkívüli intézkedést jelentett be, megnövelte a mezőgazdasági költségvetést 25 százalékkal, vagyis megközelítően 3 milliárd dollárra. A kiegészítő anyagi forrásokat elsősorban támogatások emelésére fogják használni a legalapvetőbb élelmiszerek, a búza- és a rizstermelés számára, valamint az öntözés infrastruktúrájának javítására. Azért, hogy az Állami Tanács egyetértsen egy ilyen kiadás-emeléssel a normál költségvetési tárgyaláson kívül, rámutattak a kormány élelmiszer-biztonság miatti aggodalmára.
Teljes szöveg: 

EURÓPA VEZETI A VILÁGOT A SZÉLENERGIA KORÁBA (Lester R. Brown) Európa vezeti a világot a szélenergia korába. Az utolsó 2003-as előrejelzések alapján az Európai Szélenergia Társaság bemutatja, hogy Európa szélenergia teljesítménye növekszik; 2003-ban 28,400 megawatt volt, 2010-re 75,000 megawatt, 2020-ra pedig 180,000 megawatt lesz. 2020-ig, mindössze 16 év múlva, a szél által termelt elektromosság tervezetten eleget tesz 195 millió európai lakossági szükségleteinek, ezáltal ellátva a régió felét.
Teljes szöveg: 

A SZAUDIAK EGY HORDÓN KERESZTÜL TARTJÁK A MARKUKBAN AZ EGYESÜLT ÁLLAMOKAT: A GABONA- ÉS AZ OLAJ-KERESKEDELEM ÁTMENETI IDŐSZAKA (Lester R. Brown) 1970-ben egy hordó búza a világpiacon elcserélhető volt egy hordó olajra. Ma kilenc hordó búza áráért lehet vásárolni egy hordó olajat. A két ország, amelyeket leginkább érint a gabona és az olaj közötti kereskedelem drámaian változó időszaka az Egyesült Államos és Szaúd-Arábia.
Teljes szöveg: 

AZ ÉLELMISZER VILÁGPIACI ÁRAI NŐNEK: A KÖRNYEZETVÉDELEM ELHANYAGOLÁSÁNAK KÖVETKEZTÉBEN CSÖKKENT A BETAKARÍTÁS MÉRTÉKE A KULCSFONTOSSÁGÚ ORSZÁGOKBAN (Lester R. Brown) Amikor idén májusban elkezdődik az aratás, már csak 59 napra elegendő gabonatartalék lesz a világon - az elmúlt 30 évben ez a legalacsonyabb szint. 1972-74-ben volt már ilyen alacsony a tartalékok szintje; akkor a búza és a rizs ára megduplázódott. Megjelent a hiánypolitika az exportáló országoknál, pl. az Egyesült Államokban; korlátozva a kivitelt és politikai hatalmi befolyás kialakítására használva az élelmiszert. Azokban az országokban, ahol nem volt elég élelmiszer, többek közt Etiópiában és Bangladesben százezrek haltak éhen.
Teljes szöveg: 

MEGROMLIK A VILÁG ÉLELMISZER-BIZTONSÁGA: AZ ÉLELMISZER-PROBLÉMA 2005-BEN MÁR MOST VALÓSZÍNŰSÍTHETŐ (Lester R. Brown) Nem lesz könnyű az idei évben - amelyet négy egymást követő, egyre szűkebb esztendő előzött meg - pótolni a gabonatermésben keletkezett hiányt. A 105 millió tonnányi gabonahiány 2003-ban eddig magasan a legnagyobb volt, elérve az éves fogyasztás 1930 millió tonnájának 5 százalékát
Teljes szöveg: 

HALÁLZÓNÁK NÖVEKEDÉSE A VILÁG PARTI VIZEIBEN (Janet Larsen) Amikor a nyár megérkezik a Mexikói öbölbe, minden évben magával hoz egy óriási "halál-zónát", amely haltól és minden más vízi élőlénytől mentes. Ez kiszélesedett az elmúlt néhány évtizedben, a terület ma elérheti a 21 ezer négyzetkilométert is, ami nagyobb, mint New Jersey állam. Hasonló szituáció tapasztalható kisebb mértékben a Chesapeake Öbölben is, ahol az 1970-es évektől egy nagy élettől mentes zóna alakult ki évenkénti jelenségként, néha az öböl 40 százalékát beterítve.
Teljes szöveg: 

A SZÉN SÚLYOS EMBERI ÁLDOZATOKAT KÖVETEL: KÖRÜLBELÜL 25100 AMERIKAI SZÉN OKOZTA HALÁLA JÓRÉSZT MEGELŐZHETŐ LENNE (Janet Larsen) Egy megdöbbentő új kutatás mutatja, hogy az Egyesült Államokban minden hatodik, gyermeket váró nő vérében a higany koncentrációja elég magas lehet ahhoz, hogy károsítsa a fejlődő magzatot. Ez azt jelenti, hogy az országban minden évben a 4 millió csecsemőből 630000 idegrendszeri károsodás kockázatával születik meg, mert veszélyes higanykoncentrációnak van kitéve az anyaméhben.
Teljes szöveg: 

RÖVID ÚT AZ OLAJTÓL VALÓ FÜGGETLENSÉGHEZ: A GÁZ-ELEKTROMOS HIBRIDEK ÉS A SZÉLMEGHAJTÁS KÍNÁLKOZIK NYERŐ KOMBINÁCIÓNAK (Lester R. Brown) Az olaj egy hordójának 50 dollárt meghaladó ára, a Közel-Keleti zavargások okozta politikai instabilitás, valamint a világ olaj-gazdaságának kismértékű lassulása miatt szükségünk van egy új energia-stratégiára. Szerencsére az új stratégia körvonala két új technológiával tűnik fel.
Teljes szöveg: 

A KÜLPOLITIKA HÁTRÁNYOS HELYZETBE JUTTATJA AZ EGYESÜLT ÁLLAMOK GAZDASÁGÁT (Lester R. Brown) A múlt héten, mintegy 81 ország delegációjával együtt, részt vettem az országgyűlési képviselők két napos nemzetközi konferenciáján a franciaországi Strasbourg-ban, valamint két további nap az Európai Parlamentben Brüsszelben. Bár engem azért hívtak meg, hogy beszéljek a népességről, az élelemről, a vízről, az éghajlati változásról és az energiáról, a kérdés-felelet rendszerű szekciók és az egyéni párbeszédek állandóan az Egyesült Államok külpolitikájára irányultak.
Teljes szöveg: 

ÖKO-GAZDASÁGI INDIKÁTOROK PUBLIKÁLÁSA 2004-BEN: A NAPELEMEK ELADÁSA 32 SZÁZALÉKKAL NŐTT A VILÁGON (Viviana Jiménez) A világon előállított összes napelem - amely közvetlenül alakítja át a napfényt elektromossággá - 742 megawatt (MW) összteljesítménnyel szárnyalt 2003-ban, ez 32 százalékos ugrást jelent alig egy év alatt. Az elmúlt öt évben a napelemgyártás évenkénti 27 százalékos emelkedése miatt a fokozódó össztermelés most 3,145 MW-on áll, ami elég, hogy több mint egymillió otthon energiaszükségletét fedezze. E rendkívüli növekedés oka bizonyos fokig az anyagok és technológiák tökéletesítése, de elsősorban a piacra bevezető programok és a kormányzati ösztönzés.
Teljes szöveg: 

A SZÉN-KIBOCSÁTÁSOK REKORD MAGASSÁGOKAT ÉRNEK EL (Lila Buckley) 2003-ban a fosszilis-fűtőanyagok égéséből származó szén-kibocsátás rekord mennyiséget, 6.8 milliárd tonnát ért el, közel 4 százalékkal meghaladva a megelőző évet. Az összes szén-kibocsátás folyamatosan emelkedik a tizennyolcadik század vége óta, és az 1950-es évek óta ez a növekedés felgyorsult. Valójában az évenkénti kibocsátás megnégyszereződött 1950 óta.
Teljes szöveg: 

EARTH POLICY INSTITUTE KÖNYVEI: Mi sem csupán az Internetre helyezzük valamennyi publikációnkat ingyenes pdf-formátumú letöltésre; ebben az évben készítettünk egy könyvet, amelyben a fejezetek könnyebben elérhetők azáltal, hogy html-formátumba helyeztük őket. A B TERV egy világméretű mozgósításra szólít fel, hogy stabilizálja a népességet és az éghajlatot, hogy világszerte fenntarthatóvá tegye a gazdasági fejlődést.
Teljes szöveg:  

AZ ÖKO-GAZDASÁG egy környezetvédelmi szempontból fenntartható gazdaságról alkotott elképzelést nyújt egy útmutatóval, hogyan valósítható ez meg.
Teljes szöveg: 

THE EARTH POLICY OLVASMÁNY megvizsgálja az ökológiai veszteségek gazdasági költségeit, és felvázol 12 irányvonalat, amely méri, mennyit haladtunk egy öko-gazdaság megteremtésében.
Teljes szöveg: 

A könyveink 20 nyelven kerültek kiadásra, köztük a fontosabb nyelveken (amelyeken több, mint 50 millióan beszélnek), mint az arab, kínai, angol, francia, indonéz, olasz, japán, koreai, maráti (India), perzsa, török és ukrán, és számtalan kisebb nyelv, mint például a katalán, dán, lengyel, román és svéd. Három angol nyelvű kiadó működik: Egyesült Államok / Kanada, India / Dél-Ázsia, valamint az Egyesült Királyság és a Brit Nemzetközösség; valamint két spanyol nyelvű: Spanyolország és Latin-Amerika.
Teljes szöveg: 

Earth Policy Institute munkatársai hálásak az idei évben biztosított támogatásért, akár ha az anyagainkat olvasták és megbeszélték a témát a barátaikkal és kollégáikkal, akár ha a könyveinket vásárolták meg, akár adományokkal támogattak minket.
Teljes szöveg: 

Kellemes pihenést kívánunk,

Az Earth Policy Institute munkatársai

Lap teteje , Vissza a főoldalra , Levél a szerkesztőnek


TÁMOGATÓINK
NCA , Külügyminisztérium , Környezetvédelmi Minisztérium , Székesfehérvár MJV Önkormányzata
Az oldalon található információk bármilyen formában történő ismételt megjelenítése vagy másolása csak az üzemeltető előzetes engedélyével és a forrás (http://bocs.hu - Fenntartható Civilizáció Portál) megjelölésével lehetséges!
Copyright © 1995 Bocs.hu, Minden jog fenntartva.

Keretrendszer, kereső: © Fülep Dávid