Bocsmagazin: fenntartható civilizáció infó 02:00:00. Jun. 26. http://bocs.hu
1% támogatáshoz adószámunk: BOCS Alapítvány 18481862-1-07
+

1992:Oromhegyesen(Vajdaság, Szerbia)a katonaság-megtagadók kikiáltották a Zitzer Szellemi Köztársaságot

+ - - - +
1092: Külföldi krónikák szerint nagy földrengés (becsülhetően Richter-skála 5,6-os erősségű) volt Magyarországon. "Települések dőltek romba", "...hegy omlott a Dunába, s az medrét megváltoztatta, más felé hegy emelkedett, nagy tó keletkezett."

- - - - -
1835: Herman Ottó természettudós, néprajzkutató, polihisztor születése (+1914. dec. 27.). A Magyar Ornitológiai Központ létrehozója és igazgatója, a magyarországi ősemberkutatás elindítója.
- - - - -
1883: Edward Sabine angol csillagász, geodéta halála (szül. 1788. okt. 14.). Résztvevője volt egy Északi-sark expedíciónak, s útja során értékes mágneses és ingamegfigyeléseket tett. Járt Afrikában és Észak-Amerikában is. Nagyrészt az ő érdeme, hogy az angol gyarmatokon meteorológiai és földmágneses vizsgálatokra szolgáló megfigyelőállomások létesültek. Összefüggést fedezett fel a napfoltok periódusos változásai és a mágneses viharok között.
- - - - -

1918: Peter Rosegger osztrák író halála (szül. 1843. júl. 31.). Témáit szűkebb stájer hazájából merítette; a paraszti hétköznapok valóságát belső derűvel és humorral ábrázolta. Műveiben védelmébe vette a paraszti hagyományokat a gépies, nagyvárosi életformával szemben. Kötetei óriási példányszámban jelentek meg, s nagyon népszerűek voltak.

- - - - -
1937: Edward (VIII., volt brit uralkodó) Franciaországban feleségül vett egy elvált asszonyt, az amerikai Wallis Warfield Simpsont. Hogy ezt megtehesse, a trónjáról 1936 decemberében lemondott.

- - - - -
1941: Máig ismeretlen felségjelzésű gépek bombázták Kassát, Munkácsot és Rahót. Ezután Horthy és Bárdossy László, magyar miniszterelnök engedett a magyar katonai körök és a német hadvezetés egyre nagyobb nyomásának és Magyarország bekapcsolódott a második világháborúba, hadat üzent a Szovjetuniónak.
- - - - -
1945: Az ENSZ alapokmányát két hónap tanácskozás után elfogadták San Franciscóban, június 26-án 50 állam képviselője írta alá (1945. október 24-én lépett hatályba). A közgyűlés mellett felállították a Biztonsági Tanácsot.
- - - - -
1992: Oromhegyesen (Vajdaság, Szerbia) a katonaság-megtagadók és polgári engedetlenséget szervezők kikiáltották a Zitzer Szellemi Köztársaságot (ld. máj. 7.).

Első elnöke, Almási Vilmos, később 4 hónapot töltött börtönben katonaság-megtagadásért.
- - - - -

1996: Létrejött a C3 Kultúra és Kommunikáció Központ, amely számtalan civil szervezet web-otthonává vált. www.c3.hu
- - - - -
Drogterjesztés elleni nap (ENSZ 1987-es határozata alapján)
Kék Pont Drogkonzultációs Központ és Ambulancia: 1094 Budapest, Balázs Béla u. 21. Tel: 215-0734, 456-0435. [email protected] www.kekpont.hu
Sziget Droginformációs alapítvány: 1074 Budapest, Kertész u. 32. Tel: 322-5572.
- - - - -

A kínzások áldozatainak napja
- - - - - - - - - -
A történelem legnagyobb tanulsága, hogy az emberek nem vonják le a történelem tanulságait. Reméljük ez a kis napi időutazás sokat segít ezen :)
.
Hasznosnak találja? Kérjük ajánlja barátainak is.
Lemondás/föliratkozás a http://groups.google.com/group/bocsmagazin weboldalon,
vagy emailben: [email protected]
ahol ékezet nélküli változat is kérhető


A tartalom felhasználható nem-üzleti célra, megjelölve a forrást:
Bocs.hu magazin

A Bocsmagazin 100 százalékosan újrafelhasználható képernyőfelületre készült :))