Changing operation language into English
Újdonságok Rólunk
Küldetés 
Szavazás   Kérdőív
Támogatás
Előadásaink
BM Fórum
  Lemondás
ÚjdonságokBocsmagazin India Globális Képzés
 
 
Összetett keresés
WWW ITT
   Naptár
   Blog
  Keresések
Földrajzi hely
Kategória
Műfaj
Személyek
Tujajdonság
Típus
ENAPON.HU Dátum keresés     (Más időszakok)

7 esemény

[2005-08-16] Roger Schutz testvért, Taize alapítóját a templomban imádság közben megölték.
[Részletek...]
[2004-08-16] Afrikában több országra kiterjedő sáskajárás pusztít.
A sáska 4-6 cm, 2 gr, 80 millió darab is lehet egy km2-en, naponta saját súlyának megfelelő növényt megeszik, a raj 130 km-t is megtehet egy nap.
(A robbanásszerűen elszaporodó élőlények nagy pusztítást végeznek, aztán az élőhelyük összeomlása következtében tömegesen elpusztulnak. Az ember robbanásszerűen elszaporodott, tehát …)
[Részletek...]
[1977-08-16] Elvis Presley rock and roll zenész születése (+1977. aug. 16.).
(halál)
[Részletek...]
[1938-08-16] Balczó András 1960-1972 közt ötszörös egyéni és ötszörös csapat világbajnok, olimpiai bajnok, kétszeres csapat olimpiai bajnok öttusázó születése.
(A róla készült filmben tizenkét gyermekes családjáról azt mondta, ennek semmi köze ahhoz, mintha valamiféle demográfiai hullámot kellene kiegyenlíteni. Eredetileg négy-öt gyermeket gondoltak, de végül mindig boldogok voltak azzal is, hogy védekezés próbálkozásaik ellenére sorra jöttek a gyermekek.)
(születés)
[Részletek...]
[1933-08-16] Véget ért az 1933. augusztus 2-16. között Gödöllőn megrendezett IV. Jamboree, a cserkészmozgalom világtalálkozója, amelyen 47 országból 15 ezer cserkész, velük 20 ezer magyar társuk vett részt.
(Az Angliából indult cserkészmozgalom a XX. század elején terjedt el világszerte. Magyarországon 1912 körül bontakozott ki.)
[Részletek...]
[1815-08-16] [sms] Don Bosco olasz pap, szociálpedagógus szül. Árva gyerekek felnevelése, szaleziánus rend alapítása.
[Részletek...]
[1815-08-16] Don Bosco (Giovanni Bosco) olasz pap, szociálpedagógus születése (+1888. jan. 31.). 1846-ban Torinóban gyermekfalut hozott létre az árva gyermekek felnevelésére, majd 1857-ben megalapította a Szalézi Szent Ferencről elnevezett szaleziánus rendet. A kongregáció célja a szegény, elhagyott, árva gyerekek felnevelése volt. Rendje nagyon hamar felvirágzott, halálakor már 150 háza működött, amelyekben közel 300 ezer gyermeket neveltek föl. 1934-ben XI Pius pápa szentté avatta. A szalézi rend hazánkban is működött, illetve 1989 őszétől ismét működhet.
(Helder Camara brazil érsek híres mondása: Amikor kenyeret adok az éhezőknek, azt mondjátok: szent vagyok. De amikor megkérdezem, miért nincs kenyerük az éhezőknek, azt mondjátok: akasztanivaló lázító vagyok.
Ennek analógiájára: Amikor segítek az elhanyagolt, elhagyott gyerekeken, azt mondjátok, szent vagyok. De amikor megkérdezem, miért van annyi nem-kívánt foganás és miért van túlnépesedés, akkor elszabadul a lincshangulat.)

(megalapít, születés)
[Részletek...]
Az ENAPON.HU portállá alakítása az Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával történt!

Lap teteje , Vissza a főoldalra , Levél a szerkesztőnek , Levél az Webmasternek!


TÁMOGATÓINK
Nemzeti Civil Alapprogram , Külügyminisztérium , Környezetvédelmi Minisztérium , C3 , Socrates
Az oldalon található információk bármilyen formában történő ismételt megjelenítése vagy másolása csak az üzemeltető előzetes engedélyével és a forrás (http://bocs.hu - Fenntartható Civilizáció Portál) megjelölésével lehetséges!
Copyright © 1995 Bocs.hu, Minden jog fenntartva.

Keretrendszer, kereső: © Fülep Dávid