Changing operation language into English
Újdonságok Rólunk
Küldetés 
Szavazás   Kérdőív
Támogatás
Előadásaink
BM Fórum
  Lemondás
ÚjdonságokBocsmagazin India Globális Képzés
 
 
Összetett keresés
WWW ITT
   Naptár
   Blog
  Keresések
Földrajzi hely
Kategória
Műfaj
Személyek
Tujajdonság
Típus
ENAPON.HU Dátum keresés     (Más időszakok)

8 esemény

[1997-06-18] Daniel ortodox metropolita (Románia) levélben biztosította támogatásáról a Bocs Alapítvány gráci rendezvényét az alternatív szolgálat bevezetéséért egész Kelet-Európában.
[Részletek...]
[1966-06-18] [idezet] Megkezdte működését az első budapesti "házgyár". A paneltechnológia elterjesztésétől a lakáshiány megoldását várták.
(Nem lakáshiány volt, hanem urbanizáció: a mezőgazdaság gépesítése és kemizálása szerte az iparosodott világban 2-3 évtized alatt a lakosság harmadáról a huszadára csökkentette a mezőgazdaságban szükséges munkaerőt. A fölöslegessé vált falusi népességből ipari munkásság lett. Ezért volt lakáshiány a városokban, miközben a falvakban üresen pusztultak a házak.)
[Részletek...]
[1966-06-18] [idezet, sms] Muködni kezdett az első budapesti "házgyár". A városokban lakáshiány, a falvak kiürültek, pusztultak.
[Részletek...]
[1953-06-18] Coretta Scott King halála (szül. 1927. ápr. 27.). Férje, Martin Luther King (házasságkötésük 1953. jún. 18.) megölése (1968) után is folytatta annak polgárjogi és béke küzdelmét, és ebben négy gyermekük is követte őket. Első babája még három hónapos sem volt, amikor 1956. jan. 30-án először dobtak bombát a házukra. A vietnami háború ellen már 1965-ben beszédeket mondott, férjét ebben két évvel megelőzve. Ellenezte a halálbüntetést és 2003-ban az iraki háborút. Küzdött a nők jogaiért, kiállt a homoszexuálisokért és támogatta az AIDS megelőzést.
(Férje sokat volt távol családjától, órási munka és szörnyű fenyegetések nehezedtek rá, s ugyanakkor milliók rajongtak érte, számos nő vígasztalta és erősítette. Amikor újságírók férje szeretőiről kérdezték, azt mondta: ez nem ér fel a mi szerelmünkhöz.)
(háború)
[Részletek...]
[1936-06-18] Makszim Gorkij (Alekszej Makszimovics Peskov) orosz író, publicista halála (szül. 1868. márc. 28.). Korán árvaságra jutott, ifjúságát vándorlással töltötte, s ekkor választotta a Gorkij, azaz a Keserű álnevet. Később szinte valamennyi művének témája vándoréveiből eredt. Hosszú olaszországi tartózkodása után bizonyos ellenérzésekkel, de üdvözölte az októberi forradalmat. Világirodalmi kiadót, folyóiratot alapított, az új irodalom sok fiatal tehetségét fedezte fel. Híres regényei: Az anya, Életem, Klim Szamgin, Az Artamonovok, ismert színműve az Éjjeli menedékhely.
"Az embert megszülni nehéz, de jóra nevelni még nehezebb."
(halál)
[Részletek...]
[1890-06-18] Ferenczy Béni Kossuth-díjas szobrász és grafikus születése Szentendrén (+1967. jún. 2.). A huszadik századi magyar plasztika egyik legnagyobb mestere.
(születés)
[Részletek...]
[1890-06-18] Ferenczy Noémi Kossuth-díjas festőművész születése Szentendrén (+1957. dec. 20.). A modern magyar gobelin művészet megteremtője. Munkáit nemcsak maga tervezte, hanem maga is szőtte.
(születés)
[Részletek...]
[1890-06-18] Ferenczy Noémi Kossuth-díjas festőművész halála (szül. 1890. jún. 18.). A modern magyar gobelin művészet megteremtője. Munkáit nemcsak maga tervezte, hanem maga is szőtte. Első nagy művét 1913-ban Nagybányán szőtte Teremtés címmel. Az 1920-as években művészetének középpontjába az ember került, majd hangulatos tájak egészítették ki életművét.
(születés)
[Részletek...]
Az ENAPON.HU portállá alakítása az Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával történt!

Lap teteje , Vissza a főoldalra , Levél a szerkesztőnek , Levél az Webmasternek!


TÁMOGATÓINK
Nemzeti Civil Alapprogram , Külügyminisztérium , Környezetvédelmi Minisztérium , C3 , Socrates
Az oldalon található információk bármilyen formában történő ismételt megjelenítése vagy másolása csak az üzemeltető előzetes engedélyével és a forrás (http://bocs.hu - Fenntartható Civilizáció Portál) megjelölésével lehetséges!
Copyright © 1995 Bocs.hu, Minden jog fenntartva.

Keretrendszer, kereső: © Fülep Dávid