Changing operation language into English
Újdonságok Rólunk
Küldetés 
Szavazás   Kérdőív
Támogatás
Előadásaink
BM Fórum
  Lemondás
ÚjdonságokBocsmagazin India Globális Képzés
 
 
Összetett keresés
WWW ITT
   Naptár
   Blog
  Keresések
Földrajzi hely
Kategória
Műfaj
Személyek
Tujajdonság
Típus
ENAPON.HU Dátum keresés     (Más időszakok)

11 esemény

[1989-05-04] [sms] Harmincezer diák tüntetett a demokráciáért Pekingben a Tiananmen téren. Egy hónap múlva vérbe fojtották a megmozdulást.

[Részletek...]
[1989-05-04] Harmincezer diák tüntetett a demokráciáért Pekingben a Tiananmen téren. Egy hónap múlva vérbe fojtották a megmozdulást.

[Részletek...]
[1988-05-04] Egyezmény az ózonréteg védelméről (Bécs). Magyar megerősítés 1988. máj. 4. Hatályba lépés: 1988. szept. 22.
(egyezmény)
[Részletek...]
[1975-05-04] Pécsi Eszter építész, statikus születése (+1975. máj. 4.). Magyarország első mérnöknője születésnapján, 1920. március 8-án kapott építész oklevelet.
1957-ben elhagyta Magyarországot, Bécsben ő készítette a statikai terveit az első belvárosi többemeletes parkolóháznak, New Yorkban pedig az első vasbetonvázas felhőkarcolónak, a Hotel Americanának, valamint a Columbia Egyetem két toronyházának. 1965-ben „az év legjobb statikusa” lett az USÁ-ban.
(halál)
[Részletek...]
[1970-05-04] Négy egyetemista meghalt, kilenc megsebesült, amikor egy rendőr tüzet nyitott a fegyvertelen háborúellenes tüntetőkre az USÁ-ban a Kent Állami Egyetemen, egy nappal azután, hogy az USA bejelentette, csapatokat küld Kambodzsába.
(háború)
[Részletek...]
[1929-05-04] Audrey Hepburn angol-holland származású amerikai színésznő halála (szül. 1929. máj. 4.). 1953-ban a Római Vakáció című első filmjére a legjobb női alakításért járó Oscar-díjat kapta. Főszerepei: Sabrina, Háború és béke, Egy apáca története, Álom luxuskivitelben, My Fair Lady, Hogyan lopjunk egymilliót?, Várj, míg sötét lesz. Később az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF) nagyköveteként dolgozott. Vagyona jórészét a világ éhező gyermekeire hagyta.
(háború, születés)
[Részletek...]
[1825-05-04] Thomas Henry Huxley angol természettudós halála (szül. 1825. máj. 4.). Darwin műveit népszerűsítette, kimutatta, hogy az emberszabású majmok anatómiailag közelebb állnak az emberhez, mint a többi majomfajtákhoz. Tőle származik az agnoszticizmus kifejezés.
(születés)
[Részletek...]
[1655-05-04] Bartolommeo Cristofori olasz hangszerkészítő halála (szül. 1655. máj. 4.). A modern kalapácszongora feltalálója.
(születés)
[Részletek...]
[1626-05-04] Peter Minnewit, a holland Új-Németalföld gyarmat első kormányzója 60 guldenért megvásárolta Manhattan szigetét az indiánoktól, s megalapította rajta Új-Amszterdam (ma New York) városát.
(megalapít)
[Részletek...]
[1605-05-04] Ulisse Aldrovandi olasz természettudós, egyetemi tanár születése (+1605. máj. 4.). Az első botanikuskert alapítója Bolognában. Állattani és növénytani múzeumot alapított és összeállította az első tudományos herbáriumot. Elsőként végzett megfigyeléseket kotlós alatt lévő tojáson, s ezzel megvetette az embriológia alapját. Az inkvizíció bebörtönözte.


(halál)
[Részletek...]
[1493-05-04] VI. Sándor pápa ediktumában felosztotta az Új világot, a már felfedezett és felfedezésre váró területeket a spanyolok és a portugálok között.
(Bolond ember, aki azt osztogatja, ami nem is az övé – mondták az indiánok, de azután a fegyverek meggyőzték őket.)
[Részletek...]
Az ENAPON.HU portállá alakítása az Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával történt!

Lap teteje , Vissza a főoldalra , Levél a szerkesztőnek , Levél az Webmasternek!


TÁMOGATÓINK
Nemzeti Civil Alapprogram , Külügyminisztérium , Környezetvédelmi Minisztérium , C3 , Socrates
Az oldalon található információk bármilyen formában történő ismételt megjelenítése vagy másolása csak az üzemeltető előzetes engedélyével és a forrás (http://bocs.hu - Fenntartható Civilizáció Portál) megjelölésével lehetséges!
Copyright © 1995 Bocs.hu, Minden jog fenntartva.

Keretrendszer, kereső: © Fülep Dávid