Changing operation language into English
Újdonságok Rólunk
Küldetés 
Szavazás   Kérdőív
Támogatás
Előadásaink
BM Fórum
  Lemondás
ÚjdonságokBocsmagazin India Globális Képzés
 
 
Összetett keresés
WWW ITT
   Naptár
   Blog
  Keresések
Földrajzi hely
Kategória
Műfaj
Személyek
Tujajdonság
Típus
ENAPON.HU Dátum keresés     (Más időszakok)

10 esemény

[1998-11-18] Az első „EU bővítés és a Harmadik világot segítő civil szervezetek” c. Trialog konferencia Bécsben.
Az EU-ban közel ezer ilyen NGDO van, a csatlakozni kívánó országokban egyedülállóan ősi volt a Bokor, amely már a hatvanas évek végétől támogatott indiai, afrikai, dél-amerikai oktatást és szociális munkát. bocs.hu

(konferencia)
[Részletek...]
[1998-11-18] [sms] Az EU bővítése és a Harmadik világot segítő civil szervezetek c. konferencia Bécsben. bocs.hu
(konferencia)
[Részletek...]
[1986-11-18] Bárdos Lajos Kossuth-díjas zeneszerző, karnagy halála (szül. 1899. okt. 1.). Sokat tett a népzenén alapuló új művek elterjesztéséért és a magyar dalosmozgalom megújításáért, megszervezte az Éneklő Ifjúság mozgalmat. Számos dalát, vegyes- és gyermekkari művét ma is oktatják.
(halál)
[Részletek...]
[1986-11-18] Bárdos Lajos Kossuth-díjas zeneszerző, karnagy születése (+1986. nov. 18.).
(halál)
[Részletek...]
[1922-11-18] Marcel Proust francia kritikus, író születése (+1922. nov. 18.). Legismertebb regénye az önéletrajzi ihletésű Az eltűnt idő nyomában.
"Hogy a valóságot valahogyan elviselhessük, mindnyájunknak kell magunkban néhány kis bolondságot melengetnünk."
(halál)
[Részletek...]
[1895-11-18] Nők is tanulhatnak a magyar egyetemek orvosi, bölcsész, gyógyszerész tanfolyamain - mondta ki Ferenc József királyi leirata, mely alapján Wlassics Gyula vallás- és közoktatási miniszter 1895. december 19-én engedélyezte az egyetemek orvosi, bölcsészeti és gyógyszerészeti tanfolyamaira a nők felvételét.
[Részletek...]
[1876-11-18] Narcisso Diaz de la Pena spanyol származású francia festőművész halála (szül. 1808. aug. 20.). A barbizoni festőiskola tagja. Kezdetben porcelánfestőként dolgozott. Kompozícióiban a dús erdők elé, tisztásokra erősen csillogó, megvilágosított színfoltokból festett női aktokat, Vénuszokat, Dianákat helyezett. Számos képe van a Louvre-ban.
(halál)
[Részletek...]
[1787-11-18] Louis Jacques Mandé Daguerre francia festő és feltaláló halála (szül. 1787. nov. 18.). Párizsi díszletfestőként 1822-ben nyitotta meg Dioráma nevű optikai színházát: óriási vászonra jeleneteket és tájképeket rajzolt, előtte átlátszó díszleteket alkalmazott, és változtatta a megvilágítást. Nagy sikere volt, ezért Londonban is épített egyet.
Nicéphore Niepce-szel társult, és ez utóbbi halála után ő fejlesztette ki a korai fényképtechnikát. 1838-ban sikerült elkészítenie az első ún. dagerrotípiákat.


(születés)
[Részletek...]
[1626-11-18] A világ (egy afrikai uralkodó által építtetett templom mögött ma már csak második) legnagyobb templomát, a római Szent Péter Székesegyházat felszentelte VIII. Orbán pápa. A templombelső alapterülete 15.160 négyzetméter, ahol mintegy 60 ezer ember kényelmesen elfér. A székesegyházban 44 oltárt helyeztek el, a főoltárnál - amely Szent Péter feltételezett sírja felett helyezkedik el - csak a pápa misézhet.
[Részletek...]
[1421-11-18] Hollandiában az Északi-tenger elöntött 72 falut. A katasztrófa mintegy 10 ezer ember halálát okozta.
(Nem véletlen, hogy a hollandok élenjárnak a környezetvédelemben, komolyan veszik a klímaváltozást.)
(katasztrófa)
[Részletek...]
Az ENAPON.HU portállá alakítása az Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával történt!

Lap teteje , Vissza a főoldalra , Levél a szerkesztőnek , Levél az Webmasternek!


TÁMOGATÓINK
Nemzeti Civil Alapprogram , Külügyminisztérium , Környezetvédelmi Minisztérium , C3 , Socrates
Az oldalon található információk bármilyen formában történő ismételt megjelenítése vagy másolása csak az üzemeltető előzetes engedélyével és a forrás (http://bocs.hu - Fenntartható Civilizáció Portál) megjelölésével lehetséges!
Copyright © 1995 Bocs.hu, Minden jog fenntartva.

Keretrendszer, kereső: © Fülep Dávid