Changing operation language into English
Újdonságok Rólunk
Küldetés 
Szavazás   Kérdőív
Támogatás
Előadásaink
BM Fórum
  Lemondás
ÚjdonságokBocsmagazin India Globális Képzés
 
 
Összetett keresés
WWW ITT
   Naptár
   Blog
  Keresések
Földrajzi hely
Kategória
Műfaj
Személyek
Tujajdonság
Típus
ENAPON.HU Dátum keresés     (Más időszakok)

5 esemény

[1978-09-18] A Church & Peace (Egyház és Béke, keresztény pacifista csoportok európai hálózata) bejegyzése (már 1949-től működik).
A történelmi békeegyházak (Mennoniták, Kvékerek, Brethren) és az IFOR hozták létre, de ma minden felekezetből vannak tagcsoportjai.
Az Egyház és Béke hálózat szorgalmazza az egyházak békeegyházzá válását, teológiai kutatásokat, békeszolgálatot, közvetítést, tiltakozó és emberi jogi akciókat koordinál. Bemutatkozása, hírlevelei, valamint Teológia & Béke füzetei magyarul, angolul, németül, franciául és szerbül olvashatók a bocs.hu weboldalon és kérhetők emailben: [email protected])
(tilt)
[Részletek...]
[1970-09-18] Jimi Hendrix (James Marshall) amerikai gitáros születése (+1970. szept. 18.). Virtuozitásban nem akadt párja. Sajátosan ötvözte a bluest, a rockot és a rhythm and bluest, valamint a fekete és mexikói folkot. A kábítószer, az ital és a gyógyszerek következtében 28 évesen halt meg.
(halál)
[Részletek...]
[1905-09-18] Greta Garbo svéd-amerikai Oscar-díjas filmszínésznő halála (szül. 1905. szept. 18.). 1922-től összesen 27 jelentős alkotásban szerepelt, mint például a Krisztina királynő, az Anna Karenina, A kaméliás hölgy, a Walewska grófnő, a Mata Hari, valamint a Ninocska.
(születés)
[Részletek...]
[1884-09-18] Slachta Margit keresztény politikus halála Buffaloban (szül. 1884. szept. 18.). 1920-tól a magyar parlament első női képviselője volt. 1946 február 1-jén egyedül szavazott a köztársaság kikiáltása ellen. Mentelmi jogát hosszabb-rövidebb időre többször is felfüggesztették. Egy évig illegalitásban élt, majd a vasfüggöny végleges legördülése előtt Nyugatra távozott.
(születés)
[Részletek...]
[1819-09-18] Jean Bernard Léon Foucault francia fizikus halála (szül. 1819. szept. 18.). Csillagászati eszközökkel, optikával, mechanikával és elektromágnesességgel foglalkozott. 1851-ben a párizsi Pantheonban egy hosszú ingával mutatta ki a Föld tengely körüli forgását. 1852-ben feltalálta a giroszkópot.

(születés)
[Részletek...]
Az ENAPON.HU portállá alakítása az Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával történt!

Lap teteje , Vissza a főoldalra , Levél a szerkesztőnek , Levél az Webmasternek!


TÁMOGATÓINK
Nemzeti Civil Alapprogram , Külügyminisztérium , Környezetvédelmi Minisztérium , C3 , Socrates
Az oldalon található információk bármilyen formában történő ismételt megjelenítése vagy másolása csak az üzemeltető előzetes engedélyével és a forrás (http://bocs.hu - Fenntartható Civilizáció Portál) megjelölésével lehetséges!
Copyright © 1995 Bocs.hu, Minden jog fenntartva.

Keretrendszer, kereső: © Fülep Dávid