Changing operation language into English
Újdonságok Rólunk
Küldetés 
Szavazás   Kérdőív
Támogatás
Előadásaink
BM Fórum
  Lemondás
ÚjdonságokBocsmagazin India Globális Képzés
 
 
Összetett keresés
WWW ITT
   Naptár
   Blog
  Keresések
Földrajzi hely
Kategória
Műfaj
Személyek
Tujajdonság
Típus
ENAPON.HU Dátum keresés     (Más időszakok)

8 esemény

[2004-08-05] Törökbálinton felrobbant egy pirotechnikai raktár, hárman meghaltak, többen megsebesültek, számos ház leégett ill. megrongálódott több száz méteres körzetben.

[Részletek...]
[2003-08-05] Nemzeti katasztrófahelyzetet hirdetett ki a portugál kormány az erdőtüzek miatt. A júl. 20-án fellobbant erdőtüzeket a rendkívüli szárazság miatt több mint egy hónapig nem tudták eloltani. 18 ember meghalt, 300 ezer hektár erdő, 44 ezer hektár mezőgazdasági terület leégett, 45 ezer ember veszítette el javait, állását.
(katasztrófa)
[Részletek...]
[1978-08-05] [sms] Az egykori veszélyeshulladék-lerakóra épült amerikai Love Canal lakópark lakóit kitelepítették.
[Részletek...]
[1978-08-05] Az amerikai Love Canal lakóparkból evakuálták a lakosságot, mert egykori veszélyeshulladék-lerakó területére épült és több mint négyszáz fajta vegyi anyag szabadult fel a talajból a heves esőzés hatására.
[Részletek...]
[1963-08-05] A légköri kísérleti atombomba-robbantásokat leállító részleges atomcsend-egyezmény aláírása Moszkvában (Szovjetúnió, Nagy-Britannia, USA).


(Példátlan sietséggel hozták össze a Starfish (tengeri csillag) kódjelű másfél megatonnás, 400 km magasságban felrobbantott kísérleti atombomba rendkívüli mellékhatásai miatt: óriási területen fél napra lehetetlenné vált a rádiózás, a robbantástól több mint ezer km-re fekvő Hawaii szigetein összeomlott a közvilágítás, megbénultak az elektronikus berendezések.)
(aláírás, egyezmény)
[Részletek...]
[1895-08-05] Friedrich Engels német filozófus születése (+1895. aug. 5.). Marxszal együtt a dialektikus és történelmi materializmus filozófiájának megalkotója. Részt vett a munkásság nemzetközi szervezete, az I., majd a II. Internacionálé megalakításában.
(halál)
[Részletek...]
[1868-08-05] Jacques Boucher de Crevecoeur de Perthes francia régész, történész, író születése (+1868. aug. 5.). Bejárta Európát, az őstörténeti kutatások úttörőjévé vált. Legfontosabb felfedezése: a Somme folyó kavicsteraszain végzett ásatások során a kihalt állatok csontmaradványai mellett embertől származó pattintott kőeszközöket talált. Megcáfolta a vízözön-elméletet vallók rövid ősmúltat bizonygató időrendjét. Nézeteit sikerült széles körben elterjesztenie, igen termékeny szerző volt, kutatási eredményeit többkötetes, vaskos művekben adta közre.
(halál)
[Részletek...]
[1850-08-05] Guy de Maupassant francia író halála (szül. 1850. aug. 5.). Több mint 3 ezer novellát írt. Leghíresebb regényei az Egy asszony élete és A szépfiú.
(születés)
[Részletek...]
Az ENAPON.HU portállá alakítása az Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával történt!

Lap teteje , Vissza a főoldalra , Levél a szerkesztőnek , Levél az Webmasternek!


TÁMOGATÓINK
Nemzeti Civil Alapprogram , Külügyminisztérium , Környezetvédelmi Minisztérium , C3 , Socrates
Az oldalon található információk bármilyen formában történő ismételt megjelenítése vagy másolása csak az üzemeltető előzetes engedélyével és a forrás (http://bocs.hu - Fenntartható Civilizáció Portál) megjelölésével lehetséges!
Copyright © 1995 Bocs.hu, Minden jog fenntartva.

Keretrendszer, kereső: © Fülep Dávid