Changing operation language into English
Újdonságok Rólunk
Küldetés 
Szavazás   Kérdőív
Támogatás
Előadásaink
BM Fórum
  Lemondás
ÚjdonságokBocsmagazin India Globális Képzés
 
 
Összetett keresés
WWW ITT
   Naptár
   Blog
  Keresések
Földrajzi hely
Kategória
Műfaj
Személyek
Tujajdonság
Típus
ENAPON.HU Dátum keresés     (Más időszakok)

6 esemény

[1949-08-03] Ignotus (Veigelsberg Hugó) kritikus, költő, író születése (+1949. aug. 3.). A "Nyugat" egyik alapítója. Elsők között támogatta Ady Endre művészetét.
(halál)
[Részletek...]
[1940-08-03] Martin Sheen amerikai színész, filmrendező születése. Több mint másfélszáz filmben - köztük klasszikus háborúellenes filmekben, mint a Catch-22 (1970), Apocalypse Now (1979), Gandhi (1982), In the King of Prussia (1982) és Nightbreaker (1989) - játszott már, öt filmet rendezett. 2005. jan. 5-én aláírta a sorozás és katonai rendszer elleni kiáltványt. Az évtizedek során számtalan békedemonstráción és polgári engedetlenségi akcióban vett részt.
http://www.imdb.com/name/nm0000640/
(háború, születés)
[Részletek...]
[1914-08-03] Leplombált vagonokban kitoloncolták Németországból a Konstanzban aug. 1-én kezdődött találkozó 11 más országból érkezett küldöttségeit, akik ott megalakították a Világszövetséget a nemzetközi barátság elősegítésére az egyházak által.
A háború alatt az egyes országokban kifejlődő Kiengesztelődés szövetségek 1919 októberben (Bilthoven, Hollandia) hozzák létre a Kiengesztelődés Nemzetközi Szövetségét (International Fellowship of Reconciliation, IFOR) minden vallás békecsoportjai számára.
Az IFOR tagjai közül máig hatan kaptak Béke Nobel-díjat (vö. jan. 8., 10., 14., 15., aug 14., és 1980-ban Adolfo Perez Esquival argentin tag).
A 60-as években eroszakmentesség tréningeket tartottak egész Latin-Amerikában, ahol ennek eredményeképpen megszületett a Servicio Paz y Justicia (Serpaj), a latin-amerikai mozgalom az igazságosságért és békéért. 1993-tól egyik gazdája a Balkán Békecsoportnak.
Amikor a boszniai NATO akciót IFOR-nak (Implementing FORce) nevezték el, az igazi IFOR széleskörű tiltakozó kampányt folytatott, melynek eredményeként egyrészt sokkal ismertebb lett, másrészt a NATO akciót átnevezték SFOR-nak.
www.ifor.org
(háború, Nobel-díj, tilt)
[Részletek...]
[1914-08-03] [sms] IFOR(Kiengesztelődés Világszövetség)alakult,de a 11 ország küldötteit kitoloncolták Németországból.
[Részletek...]
[1903-08-03] Békésy Miklós Kossuth-díjas gyógynövény-nemesítő születése. Felismerte a rozson található anyarozs gyógyszeripari jelentőségét, kidolgozta az ún. egyszem-analízist, és a világon elsőként megoldotta az anyarozs üzemi termelését.
(születés)
[Részletek...]
[1863-08-03] Gárdonyi (Ziegler) Géza író, költő, akadémikus halála (szül. 1863. aug. 3. Agárd). Történelmi regényei: A láthatatlan ember, az Isten rabjai és különösen az Egri csillagok tették nevét halhatatlanná.
„A szívet azért rejtette el az Isten, hogy senki se lássa” – írta az Isten rabjai című művében az „egri remete”.
(születés)
[Részletek...]
Az ENAPON.HU portállá alakítása az Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával történt!

Lap teteje , Vissza a főoldalra , Levél a szerkesztőnek , Levél az Webmasternek!


TÁMOGATÓINK
Nemzeti Civil Alapprogram , Külügyminisztérium , Környezetvédelmi Minisztérium , C3 , Socrates
Az oldalon található információk bármilyen formában történő ismételt megjelenítése vagy másolása csak az üzemeltető előzetes engedélyével és a forrás (http://bocs.hu - Fenntartható Civilizáció Portál) megjelölésével lehetséges!
Copyright © 1995 Bocs.hu, Minden jog fenntartva.

Keretrendszer, kereső: © Fülep Dávid