Changing operation language into English
Újdonságok Rólunk
Küldetés 
Szavazás   Kérdőív
Támogatás
Előadásaink
BM Fórum
  Lemondás
ÚjdonságokBocsmagazin India Globális Képzés
 
 
Összetett keresés
WWW ITT
   Naptár
   Blog
  Keresések
Földrajzi hely
Kategória
Műfaj
Személyek
Tujajdonság
Típus
ENAPON.HU Dátum keresés     (Más időszakok)

9 esemény

[2003-06-24] Megalakult a HAND Szövetség (Nemzetközi Humanitárius és Fejlesztési Civil Szövetség) 12 tagszervezettel és 5 megfigyelővel. A hivatalos bejegyzés 2003. nov. 7.
www.hand.org.hu
A BOCS Alapítvány kezdettől, 2000 őszétől résztvett az előkészítés folyamatában, alapító és elnökségi tagja lett a HAND-nek.

[Részletek...]
[1997-06-24] [sms] A II. Európai Ökumenikus találkozó Grazban, tízezer résztvevővel, Kiengesztelődés főtémával.
[Részletek...]
[1997-06-24] A II. Európai Ökumenikus találkozó Grazban, tízezer résztvevővel, Kiengesztelődés főtémával.
[Részletek...]
[1979-06-24] rkény István Kossuth-díjas író születése (+1979. jún. 24.). A Tóték és a Macskajáték című drámái szerte a világon sikert arattak. Ismert színművei: Pisti a vérzivatarban, Vérrokonok, Kulcskeresők. Egyperces novelláival új műfajt teremtett.


(halál)
[Részletek...]
[1979-06-24] rkény István Kossuth- és József Attila-díjas író halála (szül. 1912. ápr. 05.). Egyperces novelláival új műfajt teremtett.
(halál)
[Részletek...]
[1897-06-24] Brassai Sámuel erdélyi autodidakta polihisztor, akadémikus születése (+1897. jún. 24.). Foglalkozott földrajzzal, történelemmel, statisztikával és közgazdaságtannal, a zene elméleti kérdéseivel, a természettudományok majd minden ágával, az esztétika, műkritika, a nyelvészet és az irodalomtörténet problémáival. Megérte a századik születésnapját.
(halál)
[Részletek...]
[1887-06-24] Karinthy Frigyes író, műfordító, kritikus, humorista halála (szül. 1887. jún. 24.). 1908-tól a Nyugat munkatársa. A háború ellen írások sorával tiltakozott (Utazás Faremidóba, Holnap reggel). Tanár úr kérem, Így írtok ti, Krisztus és Barrabás, Nem mondhatom el senkinek, Cirkusz, Utazás a koponyám körül, Mennyei riport, Üzenet a palackban.
(háború, születés, tilt)
[Részletek...]
[1887-06-24] Karinthy Frigyes író, műfordító, kritikus, humorista születése (+1938. aug. 29.). Legismertebbek Így írtok ti címen irodalmi paródiái, valamint diákkori emlékeinek gyűjteménye, a Tanár úr kérem. 19 évesen már rendszeresen közölték írásait, köztük a Margitka álmát, amely Swift modorában, egy igásló sorsán keresztül vallott a goromba és közönyös társadalomról. A Nyugat írócsoportjához csatlakozott. A magyar nyelv bűvésze volt, szójátékai az anagramma, az intarzia, az eszperente, a kecskerím és még sok más. Műfordítóként Goethe, Wedekind, Heine, Milne (Micimackó) műveit tolmácsolta. 1930 után agydaganat támadta meg, Stockholmban Olivecrona, a híres svéd sebész operálta meg. Ebből született sajátos riportkötete, az Utazás a koponyám körül.
- + -
"Amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra. Ha még ma megteheted, hogy holnapra halaszd, el ne mulaszd elhalasztani."
(Amit ma megvehetsz, ne halaszd holnapra, hanem holnaputánra, hátha akkor már meg sem kell venned!)
- + -
"Úgy használnak engem, mint a krumplit először Európában - virágomat és gyümölcsömet (humor és vicc) tépik, a gyökérgumót (filozófiámat) eldobják." (Karinthy Frigyes)
(születés)
[Részletek...]
[1859-06-24] A véres solferinoi ütközet, amelyben Berta von Suttner elvesztette első férjét. (Ld. a folytatásos regényt.)
[Részletek...]
Az ENAPON.HU portállá alakítása az Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával történt!

Lap teteje , Vissza a főoldalra , Levél a szerkesztőnek , Levél az Webmasternek!


TÁMOGATÓINK
Nemzeti Civil Alapprogram , Külügyminisztérium , Környezetvédelmi Minisztérium , C3 , Socrates
Az oldalon található információk bármilyen formában történő ismételt megjelenítése vagy másolása csak az üzemeltető előzetes engedélyével és a forrás (http://bocs.hu - Fenntartható Civilizáció Portál) megjelölésével lehetséges!
Copyright © 1995 Bocs.hu, Minden jog fenntartva.

Keretrendszer, kereső: © Fülep Dávid