Changing operation language into English
Újdonságok Rólunk
Küldetés 
Szavazás   Kérdőív
Támogatás
Előadásaink
BM Fórum
  Lemondás
ÚjdonságokBocsmagazin India Globális Képzés
 
 
Összetett keresés
WWW ITT
   Naptár
   Blog
  Keresések
Földrajzi hely
Kategória
Műfaj
Személyek
Tujajdonság
Típus
ENAPON.HU Dátum keresés     (Más időszakok)

8 esemény

[1983-06-01] [sms] Megalakul az ELTE Természetvédelmi Klub. Kiadványa ma is a Gaia Sajtószemle.
[Részletek...]
[1983-06-01] Megalakult az ELTE Természetvédelmi Klub (ma Egyetemes Létezés Természetvédelmi Egyesület Klub). Alapvető fontosságú kiadványát, a Gaia Sajtószemlét György Lajos szerkesztette kb. két évtizedig.

[Részletek...]
[1982-06-01] Egyezmény az európai vadon élő növények, állatok és természetes élőhelyeik védelméről (Bern). Hatályba lépés 1982. jún. 1. Magyar megerősítés 1989. nov. 16, hatályba lépés 1990. márc. 1.
(egyezmény)
[Részletek...]
[1977-06-01] Básti Lajos Kossuth-díjas színész születése (+1977. jún. 1.). Színpadon, filmen és a különböző tévéműfajokban egyaránt maradandót alkotott az emberi nagyság felmutatásában. Igazi művésze volt a szép magyar beszédnek.


(halál)
[Részletek...]
[1968-06-01] Helen Keller, vak és süketnéma angol írónő születése (+1968. jún. 1.). Filozófiából doktorált a cambridge-i egyetemen. Könyvei félszáz nyelven jelentek meg. Megkapta a francia becsületrendet.
(halál)
[Részletek...]
[1968-06-01] Helen Keller, vak és süketnéma angol írónő halála (szül. 1880. jún. 27.). Filozófiából doktorált a cambridge-i egyetemen. Könyvei félszáz nyelven jelentek meg. Megkapta a francia becsületrendet.
(halál)
[Részletek...]
[1951-06-01] Az ÁVH (Államvédelmi Hatóság) az ország déli oldalán is kijelölt egy 15 km széles határsávot, a szovjet katonai vezetés tanácsára, a hidegháborús és a Jugoszláviával is megromlott viszonyok miatt, a határ megközelítésének megnehezítésére. Egysoros, majd kétsoros drótakadályokat építettek, aknazárat telepítettek. Három év alatt 90 zászlóalj-, 25 századvédőkörlet, 201 szakasz- és 146 rajtámpont, 963 hadműveleti akadálycsomópont, 513 figyelőhely és többszáz színlelt, az ellenség megtévesztésére szolgáló építmény létesült. Az óriási költséggel és sok szenvedés és természetpusztítás árán felépített erődrendszert végül sose használták. Egy részük eleve rosszul tervezett és kivitelezett volt. Sok ma is ott rondállik az erdőkben.
(háború)
[Részletek...]
[1770-06-01] Sigismund Franck német üveg- és porcelánfestő halála (szül. 1770. jún. 1.). Bevezette a "grisaille" festés technológiáját és felfedezte az üvegbe beégethető zománcfestékek készítését.
(születés)
[Részletek...]
Az ENAPON.HU portállá alakítása az Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával történt!

Lap teteje , Vissza a főoldalra , Levél a szerkesztőnek , Levél az Webmasternek!


TÁMOGATÓINK
Nemzeti Civil Alapprogram , Külügyminisztérium , Környezetvédelmi Minisztérium , C3 , Socrates
Az oldalon található információk bármilyen formában történő ismételt megjelenítése vagy másolása csak az üzemeltető előzetes engedélyével és a forrás (http://bocs.hu - Fenntartható Civilizáció Portál) megjelölésével lehetséges!
Copyright © 1995 Bocs.hu, Minden jog fenntartva.

Keretrendszer, kereső: © Fülep Dávid