Changing operation language into English
Újdonságok Rólunk
Küldetés 
Szavazás   Kérdőív
Támogatás
Előadásaink
BM Fórum
  Lemondás
ÚjdonságokBocsmagazin India Globális Képzés
 
 
Összetett keresés
WWW ITT
   Naptár
   Blog
  Keresések
Földrajzi hely
Kategória
Műfaj
Személyek
Tujajdonság
Típus
ENAPON.HU Dátum keresés     (Más időszakok)

13 esemény

[2006-03-09] Megtalálták Tom Fox holttestét Bagdadban. A CPT (Christian Peacemaker teams, Keresztény Békemunkás Csapatok) négy küldöttét 2005. nov. 26-án rabolták el.
A CPT 2002 október óta dolgozik Irakban. (A balkáni háború idején az ex-yu országokban is dolgoztak, a BOCS együttműködött velük.) Az evangéliumi erőszakmentesség alapján állnak, ellenzik Irak megszállását, nem kémek, sem nem misszionáriusok, nem dolgoznak kormányoknak. Rengeteg interjút készítettek szenvedő irakiakkal, számos esetben elsőként értesítették a médiát az USA működtette börtönökben és táborokban történt kínzásokról, a polgári lakosság elleni fegyveres bűnökről. Védelem nélkül iraki barátaiknál éltek.

(háború)
[Részletek...]
[2001-03-09] Az afganisztáni tálibok felrobbantották a világ legnagyobb Buddha-szobrának, a Bámijánban álló 55 méter magas, több mint 1500 éves, sziklába vájt szobornak a fejét és törzsét.
[Részletek...]
[1993-03-09] Cyril Northcote Parkinson angol történész, publicista halála (szül. 1909. júl. 30.). A világháború után Szingapúrba költözött, 1960-ban az angliai Guernsey szigetén telepedett le.
A Parkinson törvénye című szatirikus könyve 1958-ban jelent meg és egy csapásra híressé tette nevét. A mű ironikus, szellemes kommentárok és aforizmák gyűjteménye a bürokráciáról és a korrupcióról. Összesen hatvan könyvet írt, közöttük törvénykönyvének folytatásait, novellákat, szakcikkeket. Közben évekig tanított Amerikában is, ottani egyetemek vendégprofesszoraként. Életének vége felé cikkeivel elsősorban a jövedelemadó és egyéb adófajták ellen vívott szenvedélyes harcot.
(háború, halál, törvény)
[Részletek...]
[1993-03-09] Cyril Northcote Parkinson angol történész, publicista születése (+1993. márc. 9.). A bürokráciát kipellengérező, humoros és ugyanakkor ésszerű, szociológiai és közgazdasági témájú ún. "Parkinson törvények" névadója. Számos nyelven számtalan példányban kavart nagy vitákat.
"Egy munka mindig kitölti az elvégzésére rendelkezésre álló időt, bármilyen sok is legyen az."
"A bizottságok létszámának növekedése egyben hatékonyságuk csökkenése."
"Minél elképzelhetetlenebbül nagy egy pénzösszeg, annál felületesebben döntenek róla."
"Amikor egy intézmény megépíti a tökéletes tervrajzú új székházát, akkor már javában hanyatlik."
(halál, törvény)
[Részletek...]
[1992-03-09] Kína hivatalosan is csatlakozott az atomfegyverek elterjedését gátló atomsorompó-szerződéshez.
[Részletek...]
[1971-03-09] Jankovich Ferenc Kossuth-díjas költő, író születése (Székesfehérvár) (+1971. márc. 9.). Párizsban franciául tanított magyar nyelvet és irodalmat, 1932-ben ott születtek első versei. A Nyugat, a Válasz és a Magyar Csillag irodalmi folyóiratok munkatársa volt. Verseit két ízben Baumgarten-díjjal tüntették ki. A parasztság ügyének kötelezte el magát, csatlakozott a népi írók mozgalmához. A háború után ő írta a népi kollégiumi mozgalom indulójának szövegét, a Sej, a mi lobogónkat. Az 1950-es években elnémították.
(háború, halál)
[Részletek...]
[1957-03-09] Az USA kongresszus elfogadta az Eisenhower-elvet, melynek segítségével az USA befolyását akarták biztosítani a Közel- és Közép-Kelet térségében.
[Részletek...]
[1861-03-09] A Nemzeti Színházban volt az ősbemutatója Erkel Ferenc Bánk bán című operájának, a szerző vezényletével. Erkel Katona József tragédiája nyomán, Egressy Béni szövegkönyvére komponálta operáját.
[Részletek...]
[1800-03-09] [sms] Joseph Haydn a Várszínházban vezényelte Teremtés c.oratóriumát. 1992:Kína atomsorompó-szerződés.
[Részletek...]
[1800-03-09] Joseph Haydn osztrák zeneszerző Budán, a Várszínházban vezényelte Teremtés című oratóriumát.
[Részletek...]
[1451-03-09] Amerigo Vespucci firenzei tengerész, térképész, felfedező születése (+1512. febr. 22.). Ő írta le először népszerű formában az Újvilágot, elsősorban Brazíliát, s ezután kezdték a felfedezett területeket "Amerigo-földjének", majd Amerikának nevezni.
(A legsikeresebb utikönyv-író :-) Lám, ami nem szerepel a médiában, az nincs is, ami viszont a médiában szerepel, az valóságnak számít, még ha kitalálás is.)
(születés)
[Részletek...]
[1291-03-09] Cangrande della Scala (Scaligeri) veronai fejedelem halála (szül. 1291. márc. 9.). Fejedelem létére békés polgár volt, erről tanúskodik a Castel Vecchióban látható lovasszobra is. Pártfogásába vette 1303-ban a száműzött Dantét, aki művében megörökítette a nemes lelkű urat.
(születés)
[Részletek...]
[1291-03-09] Cangrande della Scala (Scaligeri) születése (+1329. júl. 22.). 1308-ban lett Verona fejedelme. Ő vette pártfogásába 1303-ban a száműzött Dantét, aki híres művében meg is örökítette a nemes lelkű urat. A nép ma is úgy emlegeti, mint Magyarországon Mátyás királyt.
(születés)
[Részletek...]
Az ENAPON.HU portállá alakítása az Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával történt!

Lap teteje , Vissza a főoldalra , Levél a szerkesztőnek , Levél az Webmasternek!


TÁMOGATÓINK
Nemzeti Civil Alapprogram , Külügyminisztérium , Környezetvédelmi Minisztérium , C3 , Socrates
Az oldalon található információk bármilyen formában történő ismételt megjelenítése vagy másolása csak az üzemeltető előzetes engedélyével és a forrás (http://bocs.hu - Fenntartható Civilizáció Portál) megjelölésével lehetséges!
Copyright © 1995 Bocs.hu, Minden jog fenntartva.

Keretrendszer, kereső: © Fülep Dávid