Changing operation language into English
Újdonságok Rólunk
Küldetés 
Szavazás   Kérdőív
Támogatás
Előadásaink
BM Fórum
  Lemondás
ÚjdonságokBocsmagazin India Globális Képzés
 
 
Összetett keresés
WWW ITT
   Naptár
   Blog
  Keresések
Földrajzi hely
Kategória
Műfaj
Személyek
Tujajdonság
Típus
ENAPON.HU Dátum keresés     (Más időszakok)

9 esemény

[2007-01-24] [blog] A huszadik század közepén élő nők sokkal több szexben részesültek, mint mai dolgozó társaik - derül ki a Kinsey intézet kutatásából. (Ld. Ki lopta el a szexet? c. cikket, bocs.hu)

A Föld túlterhelése miatt élesedő tülekedés visszacsúszást okoz az emberréválás evolúciójában a gyümölcsöktől az anyagiak, gyökerek felé.
[Részletek...]
[1978-01-24] Felrobbant egy nukleáris energiával működő szovjet műhold Kanada felett.

[Részletek...]
[1946-01-24] [sms] Az ENSZ-közgyűlés első határozata az atom- és tömegpusztító fegyverek kiküszöböléséről.
[Részletek...]
[1946-01-24] Az ENSZ-közgyűlés elfogadta első határozatát, amelynek témája az atomenergia békés felhasználása, az atom- és egyéb tömegpusztító fegyverek kiküszöbölése volt.
[Részletek...]
[1939-01-24] Chilében 8,3-as erősségű földrengés volt. A katasztrófa 28 ezer ember halálával járt.
(katasztrófa)
[Részletek...]
[1932-01-24] Spanyolországban kormányrendelettel feloszlatták a jezsuita rendet, javaikat elkobozták, tagjaikat kiutasították az országból.
[Részletek...]
[1776-01-24] Ernst Theodor Amadeus Hoffmann német író és zeneszerző születése (+1822. jún. 25.). A német romantika nagyhatású alakja. Delibes Coppélia és Csajkovszkij A diótörő című balettjei Hoffmann egy-egy történetén alapulnak, Offenbach Hoffmann meséinek maga a költő a hőse.
(születés)
[Részletek...]
[1732-01-24] Pierre-Augustin Caron Beaumarchais francia író születése (+1799. máj. 18.). A sevillai borbély és a Figaro házassága írója, az elsőből Rossini, az utóbbiból Mozart írt operát.
(születés)
[Részletek...]
[1679-01-24] Christian Wolff német filozófus születése (+1754. ápr. 9.). Leibniz javaslatára kinevezték 1707-ben a hallei egyetem matematika professzorának, de 1723-ban a pietistákkal folytatott teológiai vitája miatt állását elvesztette. Később a marburgi egyetem matematika- és filozófiaprofesszoraként tevékenykedett, majd Nagy Péter orosz cárnak segédkezett a szentpétervári tudományos akadémia megszervezésében. Nagy Frigyes felkérésére a hallei egyetemen tanított, sőt 1741-től haláláig kancellári rangban ténykedett. Számos munkát írt a filozófia, a teológia, a pszichológia, a botanika és a fizika témaköréből.
(születés)
[Részletek...]
Az ENAPON.HU portállá alakítása az Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával történt!

Lap teteje , Vissza a főoldalra , Levél a szerkesztőnek , Levél az Webmasternek!


TÁMOGATÓINK
Nemzeti Civil Alapprogram , Külügyminisztérium , Környezetvédelmi Minisztérium , C3 , Socrates
Az oldalon található információk bármilyen formában történő ismételt megjelenítése vagy másolása csak az üzemeltető előzetes engedélyével és a forrás (http://bocs.hu - Fenntartható Civilizáció Portál) megjelölésével lehetséges!
Copyright © 1995 Bocs.hu, Minden jog fenntartva.

Keretrendszer, kereső: © Fülep Dávid