Internetto, 2001. jan. 30.

A hinduk visszautasítják a keresztény segélyeket
[ Washington Times alapján ]

A fanatikus hinduk megpróbálják megakadályozni a keresztény szervezetek segélynyújtó akcióit és ok maguk akarják vezetni a mentéseket is.

A múlt pénteki súlyos indiai földrengés után, amelynek becslések szerint legalább 20,000 halálos áldozata van, vallási ellentétek is sújtják Indiát.
A fanatikus hinduk megpróbálják megakadályozni a keresztény szervezetek segélynyújtó akcióit és ok maguk akarják vezetni a mentéseket is.

A katolikus Prakash atya egy ahmedabadi kórházba sietett, hogy a sebesültek áradatán segítsen, de a hindu önkéntesek ordítozni kezdtek vele, és elzavarták. " Ilyen helyzetben mindenkinek a segítségére szükség lenne, vallási hovatartozástól függetlenül. De most úgy látszik, nincs ránk szükség" - idézi a Washington Times Prakash atyát.

Az indiai hatóságok cáfolják a híreket. "Nem hinném, hogy valóban ez történik. Ez a tragédia az emberségrol szól, nem a vallásról" - mondja Arun Jaitley távközlési miniszter.

Segélyszállítmányok és mentocsapatok érkeztek Svájcból, Nagy-Britanniából, és Törökországból is, ahol másfél éve szintén súlyos földrengés pusztított.

Csak a tegnapi napon 6,000 áldozat került elo a 7.9-es erosségu földrengés után, melyet már több utórezgés követett: köztük egy 5.9-es, amelyet még Pakisztánban is észleltek. Az epicentrumban fekvo Bhuj városában a házak fele romba dolt, csak itt mintegy 10,000 áldozatra számítanak a hatóságok.

Az eredeti cikk