BOCS.HU Document       Send this in an email! Printable version
magyar/hungarian [20040829] [report] Time to read: 5 minutes A székesfehérvári Locsfoci rövid története (Community)
Egy lassan három évtizedes hagyomány :)
A székesfehérvári Locsfoci rövid története

Minden Húsvét hétfőn Locsfoci a fociréten :)

1976-ban a Prohászka hittanosok kihívták focimeccsre a Bazilika hittanosokat. A mérkőzés Húsvét hétfőn ebéd után volt a "fociréten" (a toronysori felüljáró túloldalán, a kétfelé kanyarodó vágányok között). Még zászlót is rajzoltunk és cseréltünk (nálam megvan a Prohászkások zászlaja, rajta a rajz a felül ministráns ingben, alul klottgatyában szőrös lábú fiúkról :)

Azóta, 27 éve megszakítás nélkül, spontán összejöttek ott Húsvét hétfőn kb. fél 3-tól fél 5-ig az 1975-81-es időszak bazilikás hittanjából létrejött közösségek, családjaik és barátaik. Foci, labdázás, biciklizés, gyermekjáték, piknik, beszélgetés. Ha nem is szerveztük, volt. Ha esett, ha fújt, volt. Néha félszázan, néha többszázan jöttek. A Fehérvárról már elköltözöttek is számontartják. Ez a Locsfoci.

---

Kis beszámoló 2004-ről:

Ápr. 12-én, Húsvét hétfőn délután, hosszú évek óta a megszokott helyen, a Tátra utca végén elterülő réten találkozott a szokott csapat.
Kicsik, nagyok megtalálták a nekik való szórakozást: futballozást, röplabdázást, sárkányeregetést, kerékpározást.
Az Albamag hirdetésére bővült a résztvevők köre. Így jutottunk ki mi is néhányan Antióchiások a családias hangulatú találkozóra, melyet áthatott a Húsvét öröme.

---

Author: Simonyi, Gyula