BOCS.HU Document       Send this in an email! Printable version
magyar/hungarian [20060403] [one screener, film] Time to read: 5 minutes Ha eljön Joe Black (Peace Education, Family, Philosophy, Love, Sex, Transcendency)
A halál közelsége bölcsebbé tesz. ... ragadjon el a hév, hogy lebegj a mámortól, fakadj dalra, lejts dervistáncot, légy eszelősen boldog, vagy legalább légy rá nyitott! A szerelem szenvedély, megszállottság ...
Ha eljön Joe Black / Meet Joe Black

"Azt akarom, hogy ragadjon el a hév, hogy lebegj a mámortól, fakadj dalra, lejts dervistáncot, légy eszelősen boldog, vagy legalább légy rá nyitott! A szerelem szenvedély, megszállottság, mely nélkül nem lehet élni. Azt mondom, légy fülig szerelmes; olyat találj, akit őrülten szeretsz, és aki ezt viszonozza! Hogy találhatsz rá? Hagyd az eszed! Hallgass a szívedre!... Az az igazság, hogy e nélkül nincs értelme élni. Ha szerelem nélkül mész végig az úton, akkor egyáltalán nem is éltél. De meg kell próbálnod! Ha nem próbálod meg, nem is éltél..."


Ha eljön Joe Black
(Meet Joe Black)
színes magyarul beszélõ amerikai romantikus dráma, 181 perc, 1998

rendezõ: Martin Brest
író: Alberto Casella
forgatókönyvíró: Bo Goldman, Kevin Wade, Ron Osborn, Jeff Reno
zeneszerzõ: Thomas Newman
operatõr: Emmanuel Lubezki
vágó: Joe Hutshing, Michael Tronick
adaptáció: Walter Ferris

szereplõ(k):
Brad Pitt (Joe Black)
Anthony Hopkins (William Parrish)
Claire Forlani (Susan Parrish)
Jake Weber (Drew)
Marcia Gay Harden (Allison)
Jeffrey Tambor (Quince)

A "Ha eljön Joe Black" William Parrish médiamogul történetét meséli el, akinek pazar életvitelét és rendezett háztartását hirtelen megzavarja egy Joe Black nevû talányos fiatalember érkezése, aki beleszeret Parrish gyönyörû lányába, Susanba.
Ez a románc azután nagyon mély, bonyolult és keserédes következményekkel jár Parrish, Susan és családjuk számára, mivel Joe Black tulajdonképpen az emberi formát öltött Halál.

Elõbb vagy utóbb mindenki találkozik a maga Joe Black-jével... Bill Parrish (Anthony Hopkins) New York-i médiamágnás hatvanötödik születésnapjára készül. Egy reggelen megérinti a Halál szele, mely kapcsolatba lép vele. Bill az egészet egyszerû hallucinációnak tudja be. Halálfélelme viszont megtestesül és belép otthonába. Joe Black (Brad Pitt) megnyerõ modorú, jóképû fiatalember. Magával akarja vinni áldozatát, de meglátja gyönyörû lányát, Susant (Claire Forlani). A gazdag férfi érzi a Gonosz vívódását a földi gyönyörök láttán, ezért lepaktál vele. Elodázhatja saját utolsó óráját, amíg Joe Black megízleli az emberi létet. A szerelem és a kéj ígérete rövid idõre elfeledteti Joe Black-el kínzó fájdalmát: neki is vissza kell térnie az átkozottak közé...

Date of creation or issue: 1998.

Possible usage (method, occasion): film club

Send this picture as an e-card

A halál közelsége bölcsebbé tesz.

A halál közelsége bölcsebbé tesz.