BOCS.HU Document       Send this in an email! Printable version
magyar/hungarian [20030101] [one screener] Time to read: 5 minutes Beszámoló a BOCS természet és béke akadályversenyről. (Peace Education, Environmental education, Christianity)
Részlet a zánkai Háló nagytábor Világunk altáborának élménybeszámolójából.
Beszámoló a BOCS természet és béke akadályversenyről.

Világunk világa és virága
Altáborunk csoportjai egy érdekes vetélkedon élesíthették elméjüket, ahol kreatív, közösségteremto feladatok tették próbára a vidám résztvevoket. Egyik állomáson egy konfliktushelyzet két megoldása közötti "elhelyezkedés" volt a feladat. Mindig az a két társunk vonult el, és próbálta meggyozni a másikat, akiknek véleménye legmesszebb állt egymástól. A jó beszélgetésen túl jobban megismerhettük társunkat, szélesedett látókörünk, vitakultúránk finomodott, kompromisszumkészségünk lemérése pedig önismeretünket is segítette.

Az ökológiai kvízjáték és a gerincet megmozgató gyógytorna állomásai után már mindenki ráébredt, hogy ebben a vetélkedoben nem a másik legyozése a cél, hanem a bennünk lévo kincsek feltárása és megosztása. Ennek legszemléletesebb példája az az állomás volt, ahol olyan boldog pillanatokról meséltünk, melyekhez nincs köze a pénznek.

Ilyen boldog pillanattá lett a borús ido ellenére derus hangulatú kirándulásunk. A balatoncsicsói szolosben Kárpát-medence legjobb hangú dalos pacsirtái zengték be a hegyoldalt. Eközben Papi viccekkel fuszerezett "illemtanóráján" megismerhettük a koccintás szokásait. A kellemes környezetben egyesek az esti tréfás jelenetet próbálták, mások pedig a pince mélyén folytatták meghitt beszélgetésüket.

Hazatérve az altábori esten minden csoport bemutatta a természethez, békéhez kötodo villámtréfáját reflektorfénybe állítva színészi ostehetségeinket. Az eredeti ötletek, a székely humor, az élethu jelmezek, virtuóz improvizációk rejtett oldalunkat tárták föl egymás és önmagunk elott is. A fokozódó jókedv, a harsány nevetés nemcsak a közönség soraiban, de sokszor a színpadon is végigsöpört.(Sz. B., M. G. Zs., H. G., E. P.)


Persons whom it is about: Simonyi, Gyula

Groups, movements whom it is about: BOCS Foundation

Date of creation or issue: 2002.

Group, movement, tendency (wherefrom it comes from): H?l? - Network

Series, periodical, collection (which it belongs in): Tarsoly

Place in series:
 Year: 2002
 Month: 10
 Page number: 6

Target audience: movement volunteers, teachers, trainers, religious people

Possible usage (method, occasion): camp, nature school