címlap

Dana Meadows emlékkötet jelenik meg Föld Napjára!

Donella H. Meadows, környezeti tudós és író, 2001 febr. 20-án, 59 évesen halt meg. Gyászjelentését ld. http://bocs.hu (az Újdonságok tetején).

1972-ben lett világhírû A növekedés határai c. könyve (társszerzõkkel). A Római Klub számára a népesedés, gazdaság és környezet hosszútávú globális trendjeit modellezõ kötet 28 nyelven sokmillió példányban kelt el. A világhelyzetet húsz évvel késõbb vizsgáló könyvük: Túl a határokon. A fenntarthatóság mozgalom egyik vezetõjeként tudományos dolgozatok, kormányzati tervek és nemzetközi egyezmények százaira volt hatással. Elõadásaival bejárta az egész világot.

Az emlékkötet válogatás sok éven át hetente írt cikkeibõl. Ezt a Világpolgár sorozatot 1991-ben Pulitzer Díjra jelölték. A második rész pedig a Balaton Csoport 1997-es Idõökológia tanulmánykötetének fordítása. (Donella Meadows 1981-ben alapította a Balaton Csoportot - e nemzetközi tudóscsoport évente Csopakon találkozik.)

Nem csak a környezetvédelmi ipar, politika és a mozgalom alapkönyveinek egyike, de közgazdászok, politikusok, média szakemberek, üzletemberek, értelmiségiek, vallási vezetõk és minden az emberiségért felelõsséget érzõ ember számára korunk megértéséhez nélkülözhetetlen segítség!

Mérete 12x17 cm, kb. 200 oldal. A színes borítón Dana képe.
(A borító látható a
http://bocs.hu/donella/meadows-finalcut-webedition.jpg webcímen.)
Kiadja a Bocs Alapítvány. Szerkesztette Simonyi Gyula.

A könyv online, PDF formátumban is elérhető, klikk ide (800 kB).