BOCS Homepage 

Lelkiismeret Egyesült Királyság (Conscience UK) kampány jelentés

Tagság:
A legutóbbi nemzetközi konferencia óta munkánkat egy reklám kampányra összpontosítjuk, hogy új tagokat toborozzunk. 1995 áprilisa óta tagságunk 30 %-kal gyarapodott.

Célunk minél több tag beszervezése, hogy a brit országgyûlési választások után (ami 1997 májusára várható) új parlamenti képviselôket tudjunk meggyôzni. Ezenkívül elegendô pénz összegyûjtésén dolgozunk a kampány további munkájának biztosítására.

Több mint 200,000 szórólapot nyomtattunk és kézbesítettünk magazinokon és a postán keresztül olyanoknak, akik a békével, környezettel, fejlesztéssel, etikus befektetéssel, emberi jogokkal, etikus fogyasztással, polgári szabadságjogokkal és vallással foglalkoznak. Minden ezer kézbesített szórólap 3 új tagot eredményez és visszanyerjük a nyomtatás és terjesztés költségeit.

Jelenleg 2200 tagunk van - ez az eddigi legmagasabb érték. Heti tíz új tagot nyerünk meg az ügynek.

Lobbizás:
1994-ben a Békeadó törvényjavaslatunk után további hat parlamenti képviselôt szereztünk, és jelenleg 87 brit képviselô támogatását élvezzük. Az 1994 évi európai választások ugyancsak további hat támogatót eredményeztek, így 23 európa parlamenti képviselônk van (az eddigi legmagasabb érték). Jelenleg lobbizni készülünk az 1997 májusában tartandó brit országgyûlési választások után.

Az új országgyûlés tevékenységének elsô két évében elôterjesztünk egy Békeadó törvényjavaslatot és egyéb kezdeményezéseket.

Ha az országgyûlési választások egy Munkáspárti kormányt eredményeznek, ahogyan az várható, ez új tapasztalatot jelent a Lelkiismeret UK számára, ami mindeddig csak a Konzervatív párt kormánya alatt dolgozott.

A kampány:
1995 májusában a Lelkiismeret UK egy tiltakozást szervezett, amin elégetett 4300 hamis 10 fontos bankjegyet, hogy rávilágítson a katonaságra költött adó pazarlására. A máglya a brit adófizetôk pénzének 43 ezer fontját reprezentálta, amit 1995 minden percében a katonaságra fordítottak.

1995 novemberében minden minket támogató parlamenti képviselônek küldtünk egy tájékoztatót a katonai költségvetés másféle, pozitív felhasználási javaslatainkról.

Katonai adó megtagadás:
Több tagunk belépett a WTR-be (Háborúadó-megtagadók) a legutóbbi nemzetközi konferencia óta. Roger Franklin Gloucestershirebôl sok figyelmet kapott a sajtótól, amikor két hétre börtönben végezte, mert megtagadta az adó befizetését a megtakarításaira.