Bocsmagazin: fenntartható civilizáció infó 02:00:00. Jan. 25. http://bocs.hu
1% támogatáshoz adószámunk: BOCS Alapítvány 18481862-1-07
+
Kérjük támogassa a BOCS Alapítványt személyi jövedelemadójának 1%-ával. Adószámunk: 18481862-1-07
- - - - - - - - - -
1900: Fekete István író szül. Csodálatosak regényei a természetről (pl. Csi, Kele, Lutra, Vuk, Hu).
+ - - - +

1265: III. Henrik angol király először hívta össze a parlamentet, amely az urak és a püspökök mellett a megyék és a városok követeiből állt. Az angol történelemben ez volt az első parlament, amelyben a közrend képviselői is helyet kaptak a főrendek mellett.
- - - - -
1900: Fekete István író születése (+1970 jún. 23.). Csodálatosak regényei a természetről (pl. Csi, Kele, Lutra, Vuk, Hu, Bogáncs, Tüskevár, Téli Berek, Hajnal Badányban).
- - - - -

1925: Megjelent az első magyar keresztrejtvény a Ma Este című lapban.
- - - - -
1920: Meghalt Amadeo Modigliani olasz festő, ikonszerű, lírai hangvételű női aktok és arcképek festője.
- - - - -

1947: Al (Alfonso) Capone olasz származású amerikai gengsztervezér halála (szül. 1899. jan. 17.). Csak a szeszcsempészetből több száz millió dolláros jövedelemre tett szert, s közben közvetve vagy közvetlenül gyilkosságok egész sorát követte el. Ennek ellenére csak adócsalás miatt lehetett perbe fogni: 1931-ben ezért 11 évi börtönre ítélték, de 1939-ben "jó magaviselete" miatt elengedték hátralévő büntetését. Ezután Floridában "visszavonultan", gyógyíthatatlan betegként (fiatalon szerzett vérbaj) élt, 48 évesen agyvérzésben halt meg.
- - - - -
1991: Az 1902 óta létező Gilette borotvacéget 1975-től 16 év alatt világelsővé fejlesztő Colman Mockler vezérigazgató szívrohamban meghalt irodájában, miután kézhez kapta a Forbes magazin címlaptervét, melynek karikatúrája abszolút győztesként őt ábrázolta egy hegy tetején, óriás borotvát tartva diadalittasan a feje fölött, míg a piaci versenyben legyőzöttek a lábánál hevernek. A nyilvánosságtól irtózó Mockler nem engedte fényképét a címlapra tenni, ezért készült a karikatúra.
- - - - -
1998: Globális Menet a gyermekmunka ellen (Sao Paolo, Brazília). www.globalmarch.org
- - - - -
2004: Portugál bajnoki mérkőzés hosszabbításában a pályán összeesett és meghalt a Benfica csatára, a 24 éves Fehér Miklós magyar futbalista (szül. 1979. július 20.)
- - - - - - - - - -
A történelem legnagyobb tanulsága, hogy az emberek nem vonják le a történelem tanulságait. Reméljük ez a kis napi időutazás sokat segít ezen :)
.
Hasznosnak találja? Kérjük ajánlja barátainak is.
Lemondás/föliratkozás a http://groups.google.com/group/bocsmagazin weboldalon,
vagy emailben: [email protected]
ahol ékezet nélküli változat is kérhető


A tartalom felhasználható nem-üzleti célra, megjelölve a forrást:
Bocs.hu magazin

A Bocsmagazin 100 százalékosan újrafelhasználható képernyőfelületre készült :))