Bocsmagazin: fenntartható civilizáció infó 02:00:01. Jun. 18. http://bocs.hu
1% támogatáshoz adószámunk: BOCS Alapítvány 18481862-1-07
+
1966: Muködni kezdett az első budapesti "házgyár". A városokban lakáshiány, a falvak kiürültek, pusztultak.

+ - - - +
1890: Ferenczy Béni Kossuth-díjas szobrász és grafikus születése Szentendrén (+1967. jún. 2.). A huszadik századi magyar plasztika egyik legnagyobb mestere.
- - - - -
1890: Ferenczy Noémi Kossuth-díjas festőművész születése Szentendrén (+1957. dec. 20.). A modern magyar gobelin művészet megteremtője. Munkáit nemcsak maga tervezte, hanem maga is szőtte.
- - - - -
1936: Makszim Gorkij (Alekszej Makszimovics Peskov) orosz író, publicista halála (szül. 1868. márc. 28.). Korán árvaságra jutott, ifjúságát vándorlással töltötte, s ekkor választotta a Gorkij, azaz a Keserű álnevet. Később szinte valamennyi művének témája vándoréveiből eredt. Hosszú olaszországi tartózkodása után bizonyos ellenérzésekkel, de üdvözölte az októberi forradalmat. Világirodalmi kiadót, folyóiratot alapított, az új irodalom sok fiatal tehetségét fedezte fel. Híres regényei: Az anya, Életem, Klim Szamgin, Az Artamonovok, ismert színműve az Éjjeli menedékhely.
"Az embert megszülni nehéz, de jóra nevelni még nehezebb."
- - - - -

1966: Megkezdte működését az első budapesti "házgyár". A paneltechnológia elterjesztésétől a lakáshiány megoldását várták.
(Nem lakáshiány volt, hanem urbanizáció: a mezőgazdaság gépesítése és kemizálása szerte az iparosodott világban 2-3 évtized alatt a lakosság harmadáról a huszadára csökkentette a mezőgazdaságban szükséges munkaerőt. A fölöslegessé vált falusi népességből ipari munkásság lett. Ezért volt lakáshiány a városokban, miközben a falvakban üresen pusztultak a házak.)
- - - - -
1997: Daniel ortodox metropolita (Románia) levélben biztosította támogatásáról a Bocs Alapítvány gráci rendezvényét az alternatív szolgálat bevezetéséért egész Kelet-Európában.
- - - - - - - - - -
A történelem legnagyobb tanulsága, hogy az emberek nem vonják le a történelem tanulságait. Reméljük ez a kis napi időutazás sokat segít ezen :)
.
Hasznosnak találja? Kérjük ajánlja barátainak is.
Lemondás/föliratkozás a http://groups.google.com/group/bocsmagazin weboldalon,
vagy emailben: [email protected]
ahol ékezet nélküli változat is kérhető


A tartalom felhasználható nem-üzleti célra, megjelölve a forrást:
Bocs.hu magazin

A Bocsmagazin 100 százalékosan újrafelhasználható képernyőfelületre készült :))