BOCS.HU Dokumentum       Elküldöm e-mail-ben! Nyomtatható verzió
magyar [20070407] [egyképernyős, játék] Olvasási ido: 5 perc Babláblabda: a Kisherceg életstratégia játéka (Globális képzés, Ökológia)
Standjaink slágere: ha megvarrod, megkapod. A linkre kattintva megnézheted egy babláblabda-világbajnok bemutatóját.
Babláblabda: a Kisherceg életstratégia játéka

Annotáció: Babláblabda: a Kisherceg életstratégia játéka

A szegények játéka, csak egy kis vászon és cérna kell hozzá, kéznél levõ anyagokkal tölthetõ, könnyen javítható. Már az elkészítése is játék, kézmûves foglalkozás gyerekekkel, barátokkal. Megvalósítja a Kisherceg életstratégia lényegét: egész kevés Földre nehezedõ teherrel sok örömöt, közösséget, ügyességet teremt. Hasznos, kedves, egyszerû kis üzenet a BOCS-tól, természetes anyaga nem válik szemétté.

Ugyanakkor az ügyességet a pénznél többre becsülõ jómódúak játéka is, világbajnoksága is van, ld. http://worldfootbag.com

A BOCS babláblabda megfelel a szabványnak, a szó pedig kiváló nyelvtörõ játék (különösen külföldi játszótársaknak :))


Használati utasítás

Az egyik "piskóta" végét illeszd a másik derekához, s a szélükön fél cm-t varrj egymáshoz a visszája felõl körben. Amikor már csak kevés van hátra, fordítsd ki a majdnem kész labdát, hogy a festése legyen kívül. Töltsd meg lazán valamilyen maggal, apró kaviccsal stb., majd vardd be a maradék nyílást. Jöhet a lábzsonglõrködés :) (Három-négy labdával lehet kézzel is zsonglõrködni :)


Kis ökolábnyommal könnyen ugrálhatsz! :)

Nem könnyû egy lötyögõsen nagy bakancsban játszani, különösen nem babláblabdázni. A babláblabda egyik felén lévõ kép a jelenlegi (fegyverkezéssel, esztelen termeléssel-fogyasztással-szennyezéssel, százmilliónyi nem-kívánt foganással stb.) végzetesen túlterhelt földre, másik felén lévõ egy pozitív jövõképre utal, amelyben az emberi civilizáció egyensúlyban lehet a természettel. A szegényekre emlékezteti a gazdagokat és az ökolábnyomra a szegényeket.

"Ha csak mondod, elfelejtem, ha megmutatod, emlékezni fogok rá, de ha gyakorolhatom is, megértem." (Konfúciusz) A babláblabda megvarrása is, a játék is közösségteremtõ gyakorlás a nemzetközi fejlesztés és az ökolábnyom témához.


Segítség az indiai falusi szegény lányok iskoláztatásához

1977 óta támogatunk egy iskolahálózatot India Gujarat államában. Vezetõje, Cedric Prakash SJ 1987 óta már hatszor járt nálunk. 1995-ben Indiában megkapta a legmagasabb civil elismerést India elnökétõl (Kabir Purashkar) 2006-ban megkapta a Francia Becsületrend lovagi fokozatát.

A nõk jogai, iskolázottsága, munkahelyhez jutása, családtervezési lehetõségei kulcsfontosságúak a jelen globális válságban. India az egyik legsûrûbben lakott és legtúlterheltebb ország s hamarosan a világ legnépesebb országa lesz. A Föld jövõjéért az egyik leghatékonyabb cselekvés a szegény falusi lányok iskoláztatásának segítése.


Készült a KÜM támogatásával: "Magyar segítség a világ körül."

Szerző: Simonyi Gyula

Csoport, mozgalom, irányzat (ahonnan származik): Bocs Alapítvány

Korosztály: fiatalok, gyerekek, tizenévesek

Mire való (módszer, alkalom): stand

Küldd el ezt a képet egy E-card-ban!

Babláblabda, a Kisherceg életstratégia játéka, ügyesség, közösség, nem szemét. A szegényekre emlékezteti a gazdagokat és az ökolábnyomra a szegényeket.

Babláblabda, a Kisherceg életstratégia játéka, ügyesség, közösség, nem szemét. A szegényekre emlékezteti a gazdagokat és az ökolábnyomra a szegényeket.

Nyelvi változatok: