Changing operation language into English
Újdonságok Rólunk
Küldetés 
Szavazás   Kérdőív
Támogatás
Előadásaink
BM Fórum
  Lemondás
ÚjdonságokBocsmagazin India Globális Képzés
 
 
Összetett keresés
WWW ITT
   Naptár
   Blog
  Keresések
Földrajzi hely
Kategória
Műfaj
Személyek
Tujajdonság
Típus
ENAPON.HU Dátum keresés     (Más időszakok)

7 esemény

[2000-07-25] Lezuhant egy Concorde a párizsi felszálláskor. Hamarosan leállították az összes gépet, abbamaradt a szuperszonikus személyszállítás korszaka.

[Részletek...]
[1998-07-25] 275 napi fogság után kiszabadult a Magyar Ökumenikus Szeretetszolgálat két munkatársa, akiket 1997. okt. 23-án Groznijban elraboltak.
[Részletek...]
[1971-07-25] Az első Bao-Bao néprajzi és környezetvédelmi tábor, amely azóta is minden évben júl. 25-én, Szent Kristófnak, a vándorok vedőszentjének napján kezdődik Kakas Zoltán, a Székely Nemzeti Múzeum néprajzkutatója vezetésével az Esztelnek feletti Lassúágon, az Uzba ömlő Lassúág-patak völgyében, Kézdiszentkereszt közelében.
1999-ben a Bao-Bao-táborozók felállították Szent Ferenc, az ökológia védőszentjének emlékkeresztjét (Winkler Imre faragása).
A vidék természetvédelmében a sepsiszentgyörgyi Nemere Természetjáró Kör dolgozik sokat.
[Részletek...]
[1968-07-25] [idezet] Még az általa összeállított tudósbizottság nagy többséggel meghozott döntését is elvetve VI. Pál pápa a Humanae vitae kezdetű körlevelében megerősítette minden "mesterséges" születésszabályozás vatikáni tiltását.

(Az ökológiai lábnyom számítások szerint az emberiség épp ekkortájt érte el a 100 %-ot a Föld megterhelésében. A katolikus egyházvezetés újabb Galilei-esetként ismét semmibevette a tudományos gondolkodást. Azonban az emberiség túlnépesedésének korszakában ennek sokkal súlyosabb földi következményei vannak, mint annakidején a vitának, hogy az űrben mi kering mi körül.
A Humanae Vitae érvelését alkalmazva természetellenes és erkölcsileg megengedhetetlen egy virág illatát élvezni, ha orrunk nem érinti meg a porzót is és a bibét is és nem visz át virágport egyikről a másikra – hiszen az illat ’természetes’ funkciója rovarok stb. odavonzása a megporzás érdekében, mint ahogy a szex funkciója a spermiumoknak a petesejt közelébe juttatása.
Gaia Földanya érdekes trükköket vet be a túlnépesedés ellen: pl. a zsúfoltság okozta stress és az ételünkben, levegőnkben, vizünkben belénk kerülő szennyezés a XX. század folyamán egyötödére csökkentette a férfiak átlag spermaszámát.)
(tilt)
[Részletek...]
[1946-07-25] Az USA atombombát robbantott a Bikini szigeteknél. Ez volt az első víz alatti kísérleti atomrobbantás.
[Részletek...]
[1943-07-25] Puccsal megbuktatták Benito Mussolini olasz fasiszta diktátort.
[Részletek...]
[1794-07-25] André Marie de Chénier francia költő, publicista születése (+1794. júl. 25.). A romantika előfutára, klasszikus görög, latin költészettel, angol irodalommal, a perzsa és kínai lírával foglalkozott.
Lelkesedett a forradalom eszméiért, de Robespierre-rel nem értett egyet, tiltakozott a terror ellen, ezért elfogták, bebörtönözték. A Saint-Lazare-ban írta legszebb verseit, A fogoly lány-t és a Jambusok-at.
Robespierre bukása előtt két nappal fejezték le. Költeményei halála után jelentek meg nagyobb számban és váltak híressé.
(halál, tilt)
[Részletek...]
Az ENAPON.HU portállá alakítása az Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával történt!

Lap teteje , Vissza a főoldalra , Levél a szerkesztőnek , Levél az Webmasternek!


TÁMOGATÓINK
Nemzeti Civil Alapprogram , Külügyminisztérium , Környezetvédelmi Minisztérium , C3 , Socrates
Az oldalon található információk bármilyen formában történő ismételt megjelenítése vagy másolása csak az üzemeltető előzetes engedélyével és a forrás (http://bocs.hu - Fenntartható Civilizáció Portál) megjelölésével lehetséges!
Copyright © 1995 Bocs.hu, Minden jog fenntartva.

Keretrendszer, kereső: © Fülep Dávid