Changing operation language into English
Újdonságok Rólunk
Küldetés 
Szavazás   Kérdőív
Támogatás
Előadásaink
BM Fórum
  Lemondás
ÚjdonságokBocsmagazin India Globális Képzés
 
 
Összetett keresés
WWW ITT
   Naptár
   Blog
  Keresések
Földrajzi hely
Kategória
Műfaj
Személyek
Tujajdonság
Típus
ENAPON.HU Dátum keresés     (Más időszakok)

12 esemény

[2002-07-24] II. János Pál pápa meglátogatta a torontoi katolikus ifjúsági világtalálkozót.
Ez alkalomból készült felmérések szerint a kanadai katolikusok 82 %-a támogatja a nős papságot, 80 %-a a nők pappá szentelését, 73 %-uk szerint engedni kellene az elváltak új templomi házasságkötését, 68 %-uk szerint az egyháznak nem szabadna elleneznie a fogamzásgátlást. Sokan rajonganak a pápáért, de ezekben a kérdésekben nem értenek egyet vele.
www.we-are-church.org/youth

[Részletek...]
[1995-07-24] George Rodger angol fotográfus születése (+1995. júl. 24.). A Magnum képügynökség alapítója Robert Capaval (Friedmann Endrével), a lengyel Szyminnel és a francia Cartier-Bressonnal együtt. A háború után Afrikába utazott, ahol évtizedeken át kutatta és örökítette meg a civilizációtól még ideig-óráig érintetlen emberek mindennapjait és ünnepeit. A nabu törzset egyenesen ő fedezte fel az európaiak számára.
(háború, halál)
[Részletek...]
[1924-07-24] Szily Kálmán nyelvész, természettudós, akadémikus születése (+1924. júl. 24.). A Természettudományi Közlöny, a Magyar Mérnök Egylet és a Magyar Nyelvművelő Társaság megalapítója. 1889-1905 között az MTA főtitkára volt. A Műegyetem első rektora. Ő szerkesztette A magyar nyelvújítás szótárának I. és II. kötetét.
(halál, megalapít)
[Részletek...]
[1909-07-24] Károlyi Amy költő, műfordító, ifjúsági író születése. Weöres Sándor özvegye.
(születés)
[Részletek...]
[1897-07-24] A világon elsőként Tatán gyulladtak ki utcai acetilénlámpák. Az olcsó karbidból előállított gáz szép fehér fényt adott.

[Részletek...]
[1860-07-24] Alfons Mucha cseh festő születése (+1939. júl. 14.). Ruha- és virág-költeményekben pompázó nőalakjai képeslapokon váltak nagyon népszerűvé.
(születés)
[Részletek...]
[1845-07-24] Törökszentmiklóson megalakult a 299 ezer magyar hold érdekeltségi területű Tisza Szabályozási Egylet. A Közép-Tisza vidéki térségben ezzel megkezdődött a folyó szabályozása.
(Hogy minél több termőföldet nyerjenek, a tervek közül a folyónak a legszűkebb teret hagyó Vasvári Pálét fogadták el, s a földesurak a kivitelezéskor még annál is beljebb tették a gátakat...)
[Részletek...]
[1845-07-24] [sms] Tisza Szabályozási Egylet. Hogy minél több termőföldet nyerjenek, nagyon szűkre szabták a gátakat.
[Részletek...]
[1842-07-24] John Sell Cotman angol tájképfestő halála (szül. 1782. máj. 16.). A norwichi festőiskola egyik legjelentősebb alakja.
(halál)
[Részletek...]
[1828-07-24] Nyikolaj Gavrilovics Csernisevszkij orosz filozófus és író születése (+1889. okt. 29.). Részt vett a forradalmi mozgalomban, ezért előbb börtönre, majd száműzetésre ítélték és közel 20 évet töltött Szibériában.
(születés)
[Részletek...]
[1802-07-24] id. Alexandre Dumas francia író születése (+1870. dec. 5.). Több mint 300 kötetes életművéből kiemelkednek A három testőr, Húsz év múlva, a Monte Christo grófja, A fekete tulipán és A királyné lovagja című regények.
(születés)
[Részletek...]
[1568-07-24] Don Carlos spanyol trónörökös születése (+1568. júl. 24.). II. Fülöp király fia. Súlyos betegségei miatt alkalmatlan lett az uralkodásra, helyet kapott ugyan az államtanácsban, de szigorú felügyelet alatt élt. El akart szökni az országból, mire a király elmebaja indokán elfogatta s fiatalon a fogságban halt meg. Rabságáról és haláláról később romantikus legendák születtek; életét, sorsát többen is feldolgozták, a leghíresebb Friedrich Schiller német költő alkotása.
(halál)
[Részletek...]
Az ENAPON.HU portállá alakítása az Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával történt!

Lap teteje , Vissza a főoldalra , Levél a szerkesztőnek , Levél az Webmasternek!


TÁMOGATÓINK
Nemzeti Civil Alapprogram , Külügyminisztérium , Környezetvédelmi Minisztérium , C3 , Socrates
Az oldalon található információk bármilyen formában történő ismételt megjelenítése vagy másolása csak az üzemeltető előzetes engedélyével és a forrás (http://bocs.hu - Fenntartható Civilizáció Portál) megjelölésével lehetséges!
Copyright © 1995 Bocs.hu, Minden jog fenntartva.

Keretrendszer, kereső: © Fülep Dávid