Changing operation language into English
Újdonságok Rólunk
Küldetés 
Szavazás   Kérdőív
Támogatás
Előadásaink
BM Fórum
  Lemondás
ÚjdonságokBocsmagazin India Globális Képzés
 
 
Összetett keresés
WWW ITT
   Naptár
   Blog
  Keresések
Földrajzi hely
Kategória
Műfaj
Személyek
Tujajdonság
Típus
ENAPON.HU Dátum keresés     (Más időszakok)

8 esemény

[2004-07-23] Horvát tüzérség lerombolta a 16. században épült Öreghidat Mostarban. (Újjáépítése után 2004. júl. 23-án adták át.)
(Az a török vezér építette, aki Szigetvárat elfoglalta. Aki épít, aki rombol, egyaránt lehet gonosz…)
[Részletek...]
[1979-07-23] A Kiskunsági Nemzeti Park kétharmadát Bioszféra rezervátumnak nyilvánították.

[Részletek...]
[1979-07-23] [sms] A Kiskunsági Nemzeti Park kétharmadát Bioszféra rezervátumnak nyilvánították.
[Részletek...]
[1976-07-23] A WOW (Women's Ordination Worldwide, Nők fölszentelése) megalakulása. Nemzetközi mozgalom a nők részvételéért a katolikus vezetésben.
[Részletek...]
[1967-07-23] Detroitban, az USA ötödik legnagyobb városában példátlan méretű néger zendülés kezdődött. Július 24-én a városban elrendelték a szükségállapotot. A több napig tartó faji zavargásoknak összesen 39 halálos áldozata volt.
[Részletek...]
[1921-07-23] Az erdélyi származású gróf Bethlen István miniszterelnöki rendelettel zárta le Magyarország új, trianoni határát a főleg Erdélyből és Felvidékről érkező menekültáradat előtt.

Eddigre már kb. négyszázezer ún. repatriáló érkezett, akiknek szállást, munkahelyet, egészségügyi ellátást, oktatást a háború utáni társadalom még évekig képtelen volt megoldani. A vasútállomásokon vagonokban laktak tízezrek hosszú évekig.

Aki ott maradt, automatikusan egy másik állam polgára lett és közszolgálatban csak akkor maradhatott, ha fölesküdött az új hatalomra. Aki átjött, azt itt se pártolták (a nemzeti érdek egy a vitás területi kérdéseket kedvezőbben megítélő időre várva nem pártolni a beözönlést – mondta a bethleni menekültpolitika), ott se becsülték („Aki fél, aki gyáva, aki nem bízik, aki nem hisz, aki gyenge … az menjen” – Kós Károly: Kiáltó szó).
(háború)
[Részletek...]
[1849-07-23] Zichy Géza zongoraművész, zeneszerző, író, akadémikus halála (szül. 1849. júl. 23.). Európa-szerte feltűnést keltett zongorajátékával, főként mert félkezű volt (1863-ban vadászbalesetben szétroncsolta jobb karját). Hangversenyeinek jövedelmét jótékony és kulturális célokra fordította. 1875-1918 között a Nemzeti Zenede elnöke, 1891-94 között az Operaház intendánsa volt.
(születés)
[Részletek...]
[1659-07-23] Megjelent Hollandiában Tieleman Jansz van Braght Mártírok tükre c. kétkötetes, 1290 oldalas műve, az erőszakmentes mártírokról Jézustól saját koráig.

(megjelent)
[Részletek...]
Az ENAPON.HU portállá alakítása az Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával történt!

Lap teteje , Vissza a főoldalra , Levél a szerkesztőnek , Levél az Webmasternek!


TÁMOGATÓINK
Nemzeti Civil Alapprogram , Külügyminisztérium , Környezetvédelmi Minisztérium , C3 , Socrates
Az oldalon található információk bármilyen formában történő ismételt megjelenítése vagy másolása csak az üzemeltető előzetes engedélyével és a forrás (http://bocs.hu - Fenntartható Civilizáció Portál) megjelölésével lehetséges!
Copyright © 1995 Bocs.hu, Minden jog fenntartva.

Keretrendszer, kereső: © Fülep Dávid