BOCS Homepage


Hadsereg nélküli semleges Magyarországért

Plusz

Januárban alakítottunk egy kezdeményezést a hadsereg nélküli semleges Magyarországért. Szeretnénk igazi, nem fegyveregyensúlyon alapuló békét.
Tavaly pár nap alatt több mint ezer aláírást sikerült gyûjtenie néhány aktív középiskolásnak a kezdeményezés támogatására. Az emberek többsége pozitívan fogadta a gondolatot. Szükségünk lenne aktivistákra és szakemberekre, akik részt vennének a koncepció teljesebbé tételében, a kezdeményezés propagálásában és az aláírásgyûjtésben.
Keressük azokat a magyarországi és határokon túli személyeket, közösségeket, szervezeteket, akik részt vennének ezen cél megvalósításában.
Információ: Farkas István, 1066 Bp. Teréz krt. 32. Telefon: 1319-040.

Minusz

Kertész Péter, a székesfehérvári püspökség titkára nyilatkozik a Fehérvári Hét április 26-i számában:
"A haza védelme miatt szükség van katonaságra. Az egyház szempontjaiból, ha a védelmet nézzük, a honvédség pozitív dolog. A dolgukat teszik. Ez csak akkor válhat negatívvá, ha támadó feladat váltja fel a védõt. Nekik a hazát és békét kell védeniük, mert a normális élethez ez elengedhetetlen. Nekünk is segítenünk kell az embereket abban, hogy ezt megértsék."
(Nekünk is segítenünk kell a titkár urat abban, hogy megértse Jézus tanítását és hogy a maga szempontjait ne keverje össze az egyházéival é a szerk.)