BOCS Homepage


Béke-hírek

B. Häring katolikus morálteológus nyilatkozata: Nem az iraki diktátor, hanem a kõolajra épülõ gazdasági struktúra rabszolgasága az igazi ellenség. Mindent meg kell tenni, hogy az olajfelhasználás világszerte csökkenjen, az alternatív energiaforrásokat alkalmazzák és a fejlett társadalmak megváltoztassák életstílusukat. (Linzer Kirchenzeitung, febr.21.)
(Häring már beharangozott könyvébõl, amely németül két év alatt hat kiadást ért meg, további részleteket közlünk lapunk következõ számában.)

*

Az Alba Kör (Katonai Szolgálatmegtagadók Szövetsége) aláírásgyûjtést kezdeményezett az általános hadkötelezettség eltörlése és a hadikiadások csökkentése érdekében. Gyûjtõív szerkesztõségünktõl is igényelhetõ (válaszborítékot kérünk mellékelni).

*

Az ICOM '91 (International Conscientious Objector Meeting, Nemzetközi Lelkiismereti Tiltakozó Találkozó) július 16-22 között lesz Budapesten.
Az ICOM-Eurotour kerékpártúra július 9-én indul Bécsbõl és a Duna mentén halad a budapesti ICOM találkozóra. Kérjük az útvonal mentén lakó olvasókat, segítsenek szállást szerezni a résztvevõk számára.
A találkozó fõ témái: hadsereg nélküli Európa, nõk és CO, a béketeremtés módszertani vonatkozásai, az Észak-Dél igazságtalanság okozta feszültség, az öbölháború tanulságai, nacionalizmus és sorozás.
Bõvebb információk a szervezõktõl kaphatók, Farkas István címén (ld. a keretes cikkben).